MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Εxxon Mobil: «Η γεώτρηση μας στο oικόπεδο "Γλαύκος" ξεπέρασε κάθε προσδοκία - Το κοίτασμα είναι κολοσσιαίο»

Βρέθηκε το μεγαλύτερο και καλύτερο κοίτασμα της κυπριακής ΑΟΖ και είναι η γεώτρηση "Γλαύκος" της Exxon Mobil αναφέρουν πληροφορίες επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ του pronews.gr καθώς όπως λένε πρόκειται για γεωλογική διαμόρφωση «τύπου ΖΟΡ»!

Το κοίτασμα θεωρείται κολοσσιαίο καθώς διαθέτει φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Σημαντική εξέλιξη για την κυπριακή οικονομία αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτηρίζουν στην Λευκωσία τις τελευταίες πληροφορίες από την γεώτρηση για φυσικό αέριο στο οικόπεδο της ExxonMobil.

Frontex: Πτώση 80% στις παράνομες αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία – Αύξηση 34% στην Ελλάδα, το 2018

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών διαμορφώθηκε το 2018 ο αριθμός ανιχνεύσεων των παράνομων διέλευσεων στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ωστόσο, η μεταναστευτική πίεση παρέμεινε σχετικά υψηλή στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση ανάλυσης κινδύνου για το 2019 που δημοσίευσε σήμερα ο Frontex.

Το ελληνικό χάος και η ΕΚΤ

Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς πώς είναι δυνατόν να έχει πλεονάσματα η Ελλάδα, έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και δημόσιο χρέος που συνεχώς αυξάνεται – ενώ με βάση τις ιδιομορφίες της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις αντιλήψεις της Γερμανίας, δύσκολα θα αποφύγει η Ευρωζώνη τη διάλυση της, όταν ξεσπάσει η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση.

Ανάλυση 

Σε μία χώρα που η πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ηθική, θεσμική και πολιτισμική κατάρρευση συνεχίζεται ασταμάτητα, είναι δύσκολο να ενδιαφερθούν οι Πολίτες της για παγκόσμια θέματα – πόσο μάλλον όταν η επιβίωση τους είναι αυτό που τους απασχολεί καθημερινά, με τη δαμόκλειο σπάθη των χρεών να αιωρείται επάνω από τα κεφάλια τους, σε συνδυασμό με το ότι δεν διακρίνουν καμία προοπτική για το μέλλον τους. 

Δράμα στην Κύπρο: Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν την προώθηση τουρκικών δυνάμεων & την απώλεια κυπριακού εδάφους!

H ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ, επιβεβαίωσε την προώθηση τουρκικών κατοχικών δυνάμεων και την κατάληψη κυπριακού εδάφους στην περιοχή των Στροβιλιών λέγοντας πώς η κυπριακή κυβέρνηση και η ίδια προχωρά σε ...διαβήματα!

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως "γνωρίζει για την "ένταση" που υπάρχει στην περιοχή των Στροβιλιών και μέλη της βρίσκονται σε επαφή για αυτό το θέμα και με τις δυο πλευρές, ώστε να υπάρξει μείωση της έντασης" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σε σχέση με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για προώθηση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή των Στροβιλιών.

Αυξάνονται οι εντάσεις στην Ευρώπη

Φαίνεται πως επιδιώκεται η διάσπαση της ΕΕ, με «πολιορκητικό κριό» το μεταναστευτικό και την Ουγγαρία – κάτι που ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια των Η.Π.Α., οι οποίες έχουν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο της Γερμανίας, ενώ δεν θέλουν πλέον να της επιτρέψουν τα τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της.

Επικαιρότητα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας επιτέθηκε μέσω μίας «διαφημιστικής» αφίσας με το κείμενο «Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλες» τόσο στον G. Soros, όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν J. C. Juncker, υποστηρίζοντας πως και οι δύο απειλούν την ασφάλεια της χώρας του (πηγή) – κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της ΕΕ, ενώ αποτελεί την αφετηρία των γενικότερων επιθέσεων που θα δεχθεί πριν από τις Ευρωεκλογές.