MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Κάθε καραμέλα λιώνει και αποκαλύπτεται…

Κάθε καραμέλα, ακόμα και με την πιο έντονη γεύση, κάποια στιγμή λιώνει μέσα στο στόμα και τότε αποκαλύπτεται…


Η καραμέλα με τις δικαιολογίες, με τα προσχήματα, με τα φαιδρά επιχειρήματα, με τις αποπροσανατολιστικές αιτιάσεις και εστιάσεις, με τα ανιστόρητα επιχειρήματα έλιωσε!

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκειμένου να περάσουν με τον πλέον φασιστικό τρόπο την αντεθνική και απαράδεκτη Συμφωνία της λάσπης των Πρεσπών, χρησιμοποίησαν το γνωστό παραμύθι των πιέσεων από τα ξένα κέντρα αποφάσεων και τους γνωστούς κακούς Γερμανούς, Αμερικανούς, Ρώσους, Αιθίοπες, Ουζμπέκους και τους Μάο-Μάο!

«Πυρά» κατά Χρυσοχοϊδη από τον πρ. γυμνασιάρχη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Με ανάρτηση του ο πρ. γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καταγγέλλει τον αποκλεισμό του μνημείου του στα Εξάρχεια από την αστυνομία.


Όπως αναφέρει ο Γιώργος Θαλάσσης το οργανωμένο σχέδιο αποκλεισμού των δρόμων γύρω από το μνημείο, η οποία όπως τονίζει γίνεται υπό το πρόσχημα της προστασίας από την πανδημία, στη πραγματικότητα δεν ισχύει καθώς η αλήθεια είναι διαφορετική.

«Φοβάστε την 6η Δεκεμβρίου και θέλετε να την εξαφανίσετε από το ημερολόγιο. Φοβάστε γιατί δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, φοβάστε γιατί η αστυνομική αυθαιρεσία μεγαλώνει συνεχώς. Φοβάστε γιατί ήδη έχουν υπογράψει 2000 άνθρωποι και υπογράφουν συνεχώς. Φοβάστε, γιατί εκτός από τη Μάγδα Φύσσα έχει υπογράψει και ο πατέρας του Βασίλειου Μάγγου», σημειώνει ο Γ. Θαλάσσης.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα, απαγόρευση συναθροίσεων - 50 προσαγωγές στα Εξάρχεια

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν οι 50 προσαχθέντες των Εξαρχείων


Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται σήμερα (6/12) η Αθήνα, επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει τις υπαίθριες συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων, σε μια προσπάθεια να μην πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις ενώ έχει προχωρήσει ήδη σε 50 προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων, οι 40 από τις οποίες κοντά στο σημείο της δολοφονίας.
 
Η απαγόρευση ισχύει για σήμερα, Κυριακή 6/12, από τις 5:00 το πρωί έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Ο διπλός κίνδυνος της Ελλάδας

Οι χώρες που επικεντρώθηκαν γρήγορα στην καταστολή και στην εξάλειψη του ιού, όπως η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ταιβάν κλπ., θυσιάζοντας προσωρινά τις οικονομίες τους για να περιορίσουν την πανδημία και να σώσουν ανθρώπινες ζωές, τα κατάφεραν – ενώ αυτές που επέλεξαν τη διάσωση της οικονομίας τους, εις βάρος της ζωής των Πολιτών τους, συνεχίζουν να υποφέρουν υγειονομικά. Τέλος αυτές που καθυστέρησαν να ανταποκριθούν ή άλλαξαν στη μέση της πανδημίας τη στρατηγική τους, όπως η Μ. Βρετανία, υποφέρουν διπλά τα χειρότερα – τόσο όσον αφορά την οικονομία τους, όσο και την υγεία των Πολιτών τους. Πολύ φοβόμαστε λοιπόν πως η Ελλάδα, η οποία άλλαξε τη στρατηγική της μετά το πρώτο εξάμηνο, θα έχει την «τύχη» της Μ. Βρετανίας – θα βιώσει διπλές οδυνηρές συνθήκες δηλαδή στην οικονομία και στην Υγεία. Για τη Γερμανία ισχύει προφανώς το ίδιο – με την τεράστια διαφορά όμως του ότι, αφενός μεν είναι πανίσχυρη οικονομικά, αφετέρου διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό υγειονομικό σύστημα, με σχεδόν 30.000 ΜΕΘ. Αντίθετα, η Ελλάδα δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο – ευχόμενος να βρει τη σωστή λύση η κυβέρνηση, προτού καταστραφούμε εντελώς οικονομικά, θρηνώντας ταυτόχρονα χιλιάδες θύματα της πανδημίας. Ποια είναι η λύση αυτή; Η άμεση αναβολή της πληρωμής των τοκοχρεολυσίων, το πάγωμα τους δηλαδή έως ότου η Ελλάδα επανέλθει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, παράλληλα με το ερμητικό κλείδωμα της κοινωνίας, τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις, εάν δεν έχει χαθεί ακόμη ο έλεγχος του κορωναΐού – κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εμείς, αφού ανήκει στο γνωστικό πεδίο των επιδημιολόγων (εναλλακτικά το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας, με την επιδίωξη της ανοσίας αγέλης όπως η Σουηδία – σε καμία περίπτωση όμως ημίμετρα). 
 

Το κληροδότημα Σημίτη

Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς πως ο πρωθυπουργός μίας χώρας δεν είναι υπεύθυνος για τη διαφθορά των υπουργών του ή δεν τη γνώριζε. Είναι όμως δυνατόν να πιστέψει κανείς πως δεν τη γνώριζε; Δεν φαινόταν ολοκάθαρα ο πλούτος και τα σπίτια που είχαν συσσωρεύσει, χωρίς κανένα φόβο μήπως αποκαλυφθούν; Αφού λοιπόν ασφαλώς τη γνώριζε, δεν ήταν και είναι υπεύθυνος; Εκτός αυτού, δεν ήταν μόνο η διαφθορά και οι μίζες υπεύθυνες για το κατάντημα της χώρας μας – αλλά πολλές άλλες ενέργειες και αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, το κληροδότημα Σημίτη είναι αυτό που οδήγησε την Ελλάδα στην υπερχρέωση, συνεπικουρούμενο φυσικά από το κληροδότημα Καραμανλή – οπότε δεν είναι ότι καλύτερο να επεμβαίνουν σήμερα στην οικονομική ζωή της χώρας οι καταστροφείς της. Δεν υποτιμάμε βέβαια καθόλου την κακοδιαχείριση της κρίσης από το 2009 και μετά – η οποία καταδίκασε την πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη πατρίδα μας στη χρεοκοπία, στην υποθήκευση των πάντων και στην πλήρη απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Ούτε το ότι, η πηγή των δεινών της Ελλάδας ήταν και είναι η άπατρις πολιτική και οικονομική της ελίτ που, σε πλήρη αντίθεση με τη γερμανική, δεν έχει καμία εθνική συνείδηση – ενώ σήμερα προετοιμάζεται για την επόμενη ληστεία: αυτή του ευρωπαϊκού πακέτου των 32 δις €.


Ο "φιλέλληνας" Μπάιντεν προσέλαβε ανθρώπους των Τούρκων σε θέσεις κλειδιά

Ο Μπάιντεν προσλαμβάνει ότι πιο φιλοτουρκικό υπάρχει στις ΗΠΑ


Η Αντιπρόεδρος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την Παρασκευή δύο βασικούς διορισμούς, που και οι δύο έχουν δεσμούς με την Τουρκία ή / και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Harris ανακοίνωσε το διορισμό της Nancy McEldowney (αριστερά) ως συμβούλου εθνικής ασφάλειας και της Rohini Kosoglu ως συμβούλου εσωτερικής πολιτικής.