MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Αποκάλυψη Guardian: Οι συνδέσεις με οφσόρ του «ήρωα» Ζελένσκι και η περίεργη συγκυρία της κλιμάκωσης στην Ουκρανία

Ο υποτιθέμενος «πολέμιος των ολιγαρχών», είναι ο ίδιος ολιγάρχης με αμύθητη περιουσία σε φορολογικούς παραδείσους


Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει ότι η Ρωσία του Πούτιν διεξάγει έναν απάνθρωπο και βάρβαρο πόλεμο κατά μίας χώρας με μικρότερη δύναμη, ο οποίος εξελίσσεται σε τραγωδία για τον άμαχο πληθυσμό.

Πίσω από κάθε πόλεμο, κρύβεται μια βρώμικη ιστορία. Φαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν αποτελεί εξαίρεση. Το πρόσφατο παραλήρημα όμως του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος δεν διστάζει να απαιτεί από την Δύση να εμπλακεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και όχι ο λαός του, γιατί αυτή είναι η αλήθεια, μπορεί να συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες αποκαλύψει των Pandora Papers, τα οποία αποκάλυπταν ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δεν είναι ο «ήρωας» που κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν.

ΝOTHΣ ΜΑΡΙΑΣ : Χωρίς έγκριση του ΟΗΕ οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την επιβολή σκληρών κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Έτσι οι ηγέτες της ΕΕ με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου 2022 αποφάσισαν ομόφωνα «την επιβολή περαιτέρω περιοριστικών μέτρων με τεράστιες και σοβαρές επιπτώσεις για τη Ρωσία εξαιτίας της δράσης της, σε στενή συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους μας. Οι κυρώσεις αυτές καλύπτουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, τα είδη διπλής χρήσης καθώς επίσης τον έλεγχο των εξαγωγών και τη χρηματοδότηση εξαγωγών, την πολιτική θεωρήσεων, επιπρόσθετες καταχωρίσεις φυσικών προσώπων ρωσικής ιθαγένειας και νέα κριτήρια για τις καταχωρίσεις. Το Συμβούλιο θα εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση τις προτάσεις της Επιτροπής και του ύπατου εκπροσώπου» (www.consilium.europa.eu/el). Στο πλαίσιο αυτό ακολούθησε μπαράζ κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε διαφόρους τομείς.

Πώς ο Σημίτης διέλυσε την οικονομία!

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι...


Η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Και είναι μια πραγματικότητα ότι οι «σημιτικοί» κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή, τόσο των «παιδιών» του πρώην πρωθυπουργού που διαρκώς μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, των «τεχνοκρατών» του περιβάλλοντός του, όσο κι επικοινωνιακά λόγω της ισχυρής διείσδυσης των «σημιτικών» στα ΜΜΕ.

Έτσι, η αγιοποίηση της οκταετούς κυβερνητικής θητείας Σημίτη… επανεμφανίζεται με κάθε αφορμή και διαρκώς επιχειρείται να παγιωθεί στην κοινή γνώμη, όπως πρόσφατα με όσα ειπώθηκαν για τα τριχίλιαρα στην πυρκαγιά της Πελοποννήσου το 2007.

Η Ρωσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία πολέμου” για δολάριο και ευρώ

Ραγδαίες παγκόσμιες εξελίξεις – Ακολουθεί η Κίνα;


Η Ρωσία υιοθετεί ξανά τον “κανόνα του χρυσού” (Gold Standard) καθώς συνδέει το νόμισμα της, το ρούβλι, με πραγματικά υπάρχοντα αποθέματα χρυσού, έτσι ώστε η αξία του να είναι εγγυημένη – ως προστασία από τον πληθωρισμό.

Ο Κανόνας του χρυσού (Gold Standard) ίσχυε πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο διεθνές εμπόριο. 
 
Ρωσία: Aφαιρεί τον ΦΠΑ από τους ράβδους χρυσού

Η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να αφαιρέσει τον ΦΠΑ (φόρο) από τους ράβδους χρυσού. Αυτό αποκαλύπτει νομοσχέδιο που υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα.

Οργή Μάζη: “Η κοροϊδία έχει τα όρια της! Αυτό δεν το δέχομαι!”

► “Μας πέρασε ποτέ από το μυαλό να πούμε ότι, κύριοι, μεθαύριο στη Σύνοδο Κορυφής πρέπει να στην Τουρκία να επιβληθούν οι ίδιες κυρώσεις;”


► “Μας πέρασε από το μυαλό να πούμε ότι ο EastMed είναι μια πολύ καλή περίπτωση μη ελεγχόμενη από την κακή και τρισάθλια Ρωσία;”

►”Η συνέχεια θα είναι είναι στο Κόσοβο και την Λιβύη. Θέλουν να μας κάνουν το Κόσσοβο υπόθετο. Θέλει να μπεί στο ΝΑΤΟ. Πότε αναγνώρισε ο ΟΗΕ το Κόσσοβο;” Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στo Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη