MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πώς η Γερμανία εξάγει φτώχεια

Η Γερμανία που παραμένει αμετανόητη, συμπεριφέρεται όπως εκείνος ο τσιγκούνης που δεν ξοδεύει τίποτα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει όλα τα χρήματα των γειτόνων του που είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να τον μιμηθούν. 

Άρθρο 

Με τη διαπίστωση πως «η Γερμανία εξάγει φτώχεια», εννοώ την «πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα» που εφαρμόζει ανέκαθεν (Beggar-thy-neighbor-politic). Εν προκειμένω, αναφέρεται κανείς στη μεθοδική προσπάθεια ενός κράτους να μετατρέψει τις άλλες χώρες σε ζητιάνους, έχοντας για πρώτη φορά χρησιμοποιηθεί από τον Adam Smith στο βιβλίο του «Ο πλούτος των Εθνών». Ο οικονομολόγος ανέλυσε τη στρατηγική του μερκαντιλισμού, ο οποίος αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση των εθνικών εμπορικών πλεονασμάτων – οπότε των αποθεμάτων χρυσού εκείνη την εποχή. 

«Ζαλίστηκε» ο Τσίπρας: Εφιαλτικές δημοσκοπήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ – «Εξαφανίστηκε» από τη Μακεδονία – Δεν δέχονται τις «Πρέσπες» οι Έλληνες

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν πως ο ελληνικός λαός τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πόσο θα αντέξει την κατακραυγή η κυβέρνηση μέχρι να αποφασίσει να παραιτηθεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ένα ακόμα καθεστώς που επιβάλλεται στους Έλληνες.

Χωρίς αμφιβολία, η υπόθεση της επικύρωσης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών εξελίσσεται σε «χαριστική βολή» για την -έτσι κι αλλιώς καταρρέουσα σε όλα επίπεδα- κυβέρνηση-«κουρελού».

Η αχαριστία των Ελλήνων

Ορισμένες φορές η διακωμώδηση των γεγονότων είναι πιο αποτελεσματική από τη σοβαρή αντιμετώπιση τους, ειδικά όταν πρόκειται για εθνικές τραγωδίες – ενώ δεν πρέπει μόνο να θρηνούμε, αλλά και να γελάμε, όσο επώδυνα και αν είναι αυτά που βιώνουμε. 

Άποψη 

Νομίζω πως σαν λαός είμαστε απίστευτα αχάριστοι. Ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα από όσα αποφασίζει η κυβέρνηση μας, όπως στο σημερινό παράδειγμα του υποκατώτατου (=παγκόσμια ευρεσιτεχνία) μισθού που καταργήθηκε, καθώς επίσης του κατώτατου που αυξήθηκε κατά 54 € ή σχεδόν κατά 11% μέσα σε μία νύχτα. Ισχυριζόμαστε λοιπόν πως 

Ν. Λυγερός: Η εθνική υπόθεση του προσυμφώνου των Πρεσπών

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η εθνική υπόθεση του προσυμφώνου των Πρεσπών" 

Μέρος 1-6

Η εθνική υπόθεση του προσυμφώνου των Πρεσπών. Αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΚΠΠΑ (Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ελευσίνας, Παγκάλου και Κίμωνος, έναντι Ιερού Μητροπ. Ναού Αγίου Γεωργίου), Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών "Δάειρα"

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ώρα: 19.30

Απίστευτη Τασία: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων!

Αυτοί θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση, είπε απευθυνόμενη στη ΝΔ - «Φέραμε αμεροληψία και αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση» - «Τα νοσοκομεία γέμισαν με ράντζα γιατί τώρα πηγαίνουν άνθρωποι που πριν δεν είχαν πρόσβαση» 

Σε δύο κόσμους χώρισε την πολιτική σκηνή η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου τοποθετώντας στον ένα πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρεται για τους δημόσιους υπαλλήλους και στον άλλο την αντιπολίτευση που επιθυμεί απολύσεις, διώξεις και περιορισμό του κράτους υπερ των ιδιωτικών συμφερόντων.