MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Εθνική τραγωδία: Νεκροί, τραυματίες και χάος μετά από σύγκρουση τρένων

Εθνική τραγωδία μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών κοντά στα Τέμπη • Τουλάχιστον 36 οι νεκροί ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση των θυμάτων • Δεύτερη πράξη του δράματος στα νοσοκομεία, όπου παραμένουν 66 τραυματίες • Άμορφη μάζα τα μπροστινά βαγόνια των τρένων, σβήνουν οι ελπίδες για εγκλωβισμένους• Συνεχής ενημέρωση. Εθνική τραγωδία και χάος μετά από σύγκρουση τρένων

    • Αγωνία για το ποιος θα είναι ο επίλογος της τραγωδίας με το τρένο του θανάτου, που προκάλεσε εθνική τραγωδία.

  • Τριήμερο πένθος από σήμερα. Στα Τέμπη μεταβαίνουν η Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

   • Οργή για την ολιγωρία και τις ελλείψεις μπροστά στην καταστροφή που θα έπρεπε να είχε αποτραπεί από το σύστημα τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης. 

 

«Κάποιος έχει απαγάγει την αλήθεια»! Ο Δ.Κωνσταντακόπουλος για τον πόλεμο, τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο

Στην Ευρώπη κάτι αλλάζει σε σχέση με τον πόλεμο Ρωσίας-Δύσης ,όχι σε επίπεδο ηγεσιών αλλά στους πολίτες. Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία και υπέρ της λήξης του πολέμου έγιναν στη Γερμανία! Δεν έτυχαν καμίας προβολής. «Ζούμε σε ένα πληροφοριακό περιβάλλον το οποίο είναι βαριά άρρωστο», επισημαίνει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος δημοσιογράφος και συγγραφέας. «Το ζούμε και στο εσωτερικό της χώρας με τελευταίο παράδειγμα την υπόθεση Πολάκη» λέει ο κ.Κωνσταντακόπουλος θέλοντας να επισημάνει τον «ολοκληρωτισμό» που υπάρχει στην ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλα σχεδόν τα θέματα. «Κάποιος έχει απαγάγει ένα πολύ σημαντικό αγαθό την ενημέρωση», λέει ο κ.Κωνσταντακόπουλος.
 

Ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων η Ελλάδα

Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση των ερευνών για εξόρυξη υδρογονανθράκων, με στόχο την ταχεία εκμετάλλευσή τους που δόθηκε στις αρχές Απριλίου, βρήκε θετική ανταπόκριση από τις πετρελαϊκές εταιρείες, στις οποίες είχε δοθεί άδεια προς εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.
 
Πράγματι οι εταιρείες Energean, Helleniq Energy και Exxon Mobil δαπάνησαν περίπου στα  100 εκατομμύρια δολάρια για τρισδιάστατες γεωφυσικές σαρώσεις στο Ιόνιο, Energean, Helleniq Energy, και πολύ πυκνές δισδιάστατες γεωφυσικές σαρώσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (βλέπε την κάτωθι εικόνα 1 και τις εικόνες 2, 3 και 4 που ακολουθούν).