MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Καλεντερίδης: Η κρίση είναι σε αποδρομή – Η Τουρκία έδωσε το μήνυμά της – Να δώσουμε βάρος στην αποτροπή και τις συμμαχίες Πολλοί πρόθυμοι σύμμαχοί μας

Ο Σάββας Καλεντερίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τάκη Σπηλιόπουλου στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 FM, για την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εκπομπή μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί από 10.00 έως 12.00. 

Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε στην κρίση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή είναι σε επιδρομή, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα σχέδια της Τουρκίας για την Αν. Μεσόγειο και τα ενεργειακά, ενώ έκανε και προτάσεις για την αντιμετώπισή της.

Ο γρίφος της Κορώνα

Ποιά στάση θα έπρεπε αλήθεια να υιοθετήσει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση ή ένας οποιοσδήποτε Έλληνας, απέναντι στη σημερινή ηγεσία της χώρας του; Να μην ασκεί καμία απολύτως κριτική, επιδεικνύοντας «εθνική ομοψυχία» απέναντι στον εξωτερικό εχθρό της Ελλάδας, στην Τουρκία; Να συμφωνεί δηλαδή με την πολιτική του κατευνασμού και των συνεχών παραχωρήσεων στο δικτάτορα από τη Μογγολία, όπου επόμενη θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, με υποχρεωτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των «προστάτιδων» μεγάλων δυτικών δυνάμεων (Γερμανία, Γαλλία, Η.Π.Α.); Να αποδέχεται ως σωστή την τρομοκρατική ενημέρωση του για την «πανδημία» και τη διαχείριση της; Να αντιμετωπίζει ως φυσιολογική την κατάρρευση της οικονομίας, προβλέποντας πως το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού θα υπερβεί τα 20 δις € ή το 10% του ΑΕΠ, το ακαθάριστο δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί άνω του 220% του ΑΕΠ, το κόκκινο ιδιωτικό θα πλησιάσει το 200%, οι Έλληνες θα εξαθλιωθούν και θα πεινάσουν, ενώ τα σπίτια τους θα πλειστηριαστούν το ένα πίσω από το άλλο; Να προτείνει λύσεις που φυσικά υπάρχουν με το ανάλογο ρίσκο, γνωρίζοντας πως η κυβέρνηση αδιαφορεί ψηφίζοντας ότι θέλει, με τους 158 βουλευτές που διαθέτει; Ή μήπως να αδιαφορεί εντελώς, αφήνοντας την καταιγίδα των καταιγίδων να ξεσπάσει, έτσι ώστε να διδαχθεί η κοινωνία από τα λάθη της και να πάψει να κατηγορεί αυτούς που δεν εθελοτυφλούν; Δύσκολες οι απαντήσεις, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν είναι εύκολο – ειδικά μετά από δέκα χρόνια συνεχούς καθοδικής πορείας, χωρίς καμία κοινωνική αντίδραση και χωρίς να τιμωρηθεί κανένας. Άλλωστε για το κακό υπάρχει πάντοτε το χειρότερο – ενώ η κατηφόρα δεν έχει συνήθως τελειωμό. Καλό Καλοκαίρι σε όλους!