MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Άρθρο-κόλαφος των New York Times κατά Μπάιντεν: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να γίνει παγκόσμιος και οι ΗΠΑ θα φταίνε γι’ αυτό»

Είναι σαφές πως η ψευδαίσθηση που είχαν οι Αμερικανοί ότι η Ρωσία θα «λύγιζε» εντός ενός μηνός από τις αντι-ρωσικές κυρώσεις και από την τεράστια υποστήριξη των Ουκρανών σε οπλικά συστήματα τελικά «έσβησε»


Για πρώτη φορά οι ΝΥ Τimes που είναι η ναυαρχίδα των Δημοκρατικών στον Τύπο, δημοσίευσαν άρθρο-κόλαφο κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν και της ασκούμενης πολιτικής στην Ουκρανία που οδηγεί τον πλανήτη σε μία παγκόσμια σύρραξη.

Mε χαρακτηριστικό τίτλο: «The War in Ukraine May Be Impossible to Stop. And the U.S. Deserves Much of the Blame» που σημαίνει «Ο πόλεμος στην Ουκρανία ίσως είναι αδύνατον να σταματήσει και οι ΗΠΑ αξίζουν πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης».

«Oι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και του ΟΤΕ μας έβλαψαν» λένε οι πολίτες – «Κάτω τα χέρια από το νερό»

Θεωρούν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έβλαψε τους καταναλωτές και θέλουν να μείνει το νερό στα χέρια του κράτους


Κάθετα αντίθετοι με τις ιδιωτικοποιήσεις στα δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Πολιτικό Βαρόμετρο» της Public Issue.

Το τεράστιο κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που έχει επιτρέψει η κυβέρνηση, έχει τσακίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με τους πολίτες να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αρνητική είναι και η άποψή τους για πιθανή ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σε έρευνα που πραγματοποίηθηκε αυτό τον μήνα, σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω, με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις σε ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, διαπιστώνεται ότι η πλειοψηφία διαφωνεί.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Η μη αποστρατικοποίηση των νησιών και το Ελληνογαλλικό Αμυντικό Σύμφωνο

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Εντείνεται η κόντρα με την Άγκυρα για την μη αποστρατικοποίηση νησιών μας σε Β.Α. Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Έτσι η ελληνική πλευρά μετά από οκτώ ολόκληρους μήνες απάντησε στις ανυπόστατες, αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις της Άγκυρας με επιστολή της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη ελληνική απάντηση στις ανυπόστατες τουρκικές αιτιάσεις για αποστρατικοποίηση των παραπάνω ελληνικών νησιών του Β.Α. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, καθώς η πρώτη επιστολή επιδόθηκε στον ΟΗΕ στις 27 Ιουλίου 2021 σε απάντηση της από 13 Ιουλίου 2021 επιστολής της Τουρκίας.