MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Politico: Η αστυνομική βαρβαρότητα αυξάνεται στην Ελλάδα του lockdown

Την αύξηση της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα θίγει νέα ανταπόκριση του Politico, η οποία επικαλείται θέσεις ακριβιστών και βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι η πανδημία οδήγησε τις συγκρούσεις διαδηλωτών αστυνομίας σε ένα σημείο καμπής.

Τους τελευταίους μήνες, αυξήθηκαν οι αναφορές αστυνομικής βίας.

Με την Ελλάδα κάτω από ένα δεύτερο lockdown από τον Νοέμβριο – αφού χτυπήθηκε σκληρότερα από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού – οι διαδηλώσεις απαγορεύονται και η αστυνομία έχει επιβάλει την απαγόρευση με αυτό που πολλοί περιγράφουν ως υπερβολική χρήση βίας.
 
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιπολιτευόμενα κόμματα προειδοποιούν τώρα ότι με το πρόσχημα της καταπολέμησης της πανδημίας, η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταργεί τις διαμαρτυρίες.
 
«Έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και της οικονομίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεχνητή σκηνή εντάσεων προκειμένου να αποσπάσει την κοινή γνώμη τις εγκληματικές της ευθύνες», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της κύριας αντιπολίτευσης, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Κ. Φαρσαλινός : Εφαρμόζουν Lockdown γιατί δεν λαμβάνουν μέτρα Δημόσιας Υγείας

Ο ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Πατρών Κων/νος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4, εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται από κάποιους ως αίτιο για την επιβολή lockdown, δεν είναι η μη-συμμόρφωση προς τα μέτρα αλλά η παντελής απουσία οποιασδήποτε στρατηγικής και μέτρων Δημόσιας Υγείας. 
 
Αντί να παρουσιάζεται ως αναπόφευκτη η ανάγκη για lockdown, είπε, θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί τόσο καιρό δεν λαμβάνεται κανένα πραγματικό μέτρο Δημόσιας Υγείας, όταν μάλιστα τα lockdown όχι μόνο δεν φαίνεται να σώζουν αλλά πιθανότατα προκαλούν σοβαρότερες βλάβες στην υγεία του πληθυσμού σε σχέση με τα οφέλη που υποτίθεται πως προσφέρουν. 
 

Εφιαλτική εισήγηση στο υπουργείο οικονομικών προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου

Εάν δεν πάρουμε λεφτά από την Ευρώπη, θα φύγουμε με ελικόπτερο!


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η διαπίστωση ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση ήταν μία μαγική εικόνα, ήταν κοινή. Το ότι θα κατέρρεε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ούτε στα πιο σκοτεινά τους όνειρα.

Το γεγονός ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την στήριξη όσον πλήττονται από την πανδημία ήταν 7,5 δις, από τα οποία τα 6,5 φαίνεται να εξανεμίζονται πριν την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, προκαλεί τριγμούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού αλλά και της Γερμανίδας καγκελαρίου που ως κοινό παρονομαστή έχουν ότι «τα δυσκολότερα για την πανδημία είναι ακόμη μπροστά μας», αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν τελείως άστοχος.

Απόφαση σταθμός του Δικαστηρίου της ΕΕ: Καμία νομική ασυλία για τις πολυεθνικές των εμβολίων

Γράφει ο Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής

Την ώρα που κορυφώνεται παγκοσμίως το δεύτερο κύμα κορονοϊού με χιλιάδες θανάτους ανά την υφήλιο η γεωπολιτική μάχη γύρω από το κορονοεμβόλιο εντείνεται.

Έτσι όπως έχουμε ήδη αναλύσει η Δύση επιχειρεί να προωθήσει μόνο τα εμβόλια του ΝΑΤΟ, δηλαδή τα εμβόλια των αμερικανικών και γερμανικών πολυεθνικών και για τον λόγο αυτόν έχει αποκλείσει από ΗΠΑ, Καναδά και ΕΕ το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο.

“Πάμε σε συνομιλίες λες κι έχουμε χάσει σε πόλεμο”! Καταιγιστικός Ιωάννης Μάζης

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης εξηγεί την κατηφόρα των ΗΠΑ, που σύμφωνα με όσα λέει δεν θα ΄πρέπει να μας εκπλήσσει.


Η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι η στάση σ΄ ένα δρόμο που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Από τότε που οι ΗΠΑ έπαψαν να υπηρετούν την ιδέα της δημιουργίας ενός Έθνους και την πολιτική αντικατέστησαν οι πολυεθνικές που ασκούσαν πολιτική…

Όπως εξηγεί ο κ.Μάζης, αυτό που είδαμε στο Καπιτώλιο, δεν είναι το τέλος της διαδρομής…Το ρεύμα του χυδαίου λαϊκισμού που δημιούργησε ο Τραμπ είναι εδώ…

Η εσωστρέφεια στην οποία μπαίνουν οι ΗΠΑ δεν είναι ευχάριστο νέο για την Ελλάδα, γιατί θα οδηγήσει στην εξαχρείωση της Τουρκίας.


Ο αντιδημοκρατικός Τραμπ δεν δικαιολογεί τον λογοκριτή Ζούκερμπεργκ

Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Ο ανερμάτιστος καιροσκόπος Τραμπ έγινε αφορμή για να αποδειχθεί το πραγματικό πρόσωπο των κυρίαρχων κοινωνικών δικτύων, του facebook και του twitter. Κλειδώνοντας τους λογαριασμούς του απέδειξαν ότι εκφράζουν έναν πολιτικό και κοινωνικό χώρο, που ουδεμία σχέση έχει με τον φιλελευθερισμό και την δημοκρατία.
Αυτοί που, δήθεν, ομνύουν στην κληρονομιά του Διαφωτισμού, κατέλυσαν άνευ δισταγμού την βασικότερη αρχή του, αυτή της ελευθερίας του λόγου όπως την διατύπωσε ο Βολταίρος: «Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.»