MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ελληνική κοινωνία είναι εγκλωβισμένη στο ισχύον σύστημα της κομματοκρατίας. Ό,τι και να κάνουν οι πολίτες, όσο και να διαμαρτυρηθούν, όσο και να διαδηλώσουν, η μόνη δυνατότητα που τους παρέχει το ισχύον σύστημα εξουσίας είναι μόνο η ψήφος τους στις κάλπες την ημέρα των εκλογών.

Όμως εκεί τους περιμένει το δόκανο του πολύ καλά στημένου συστήματος της σάπιας κομματοκρατίας.

Αναγκαστικά η ψήφος θα πέσει στο «καλάθι» ενός εκ των συστημικών κομμάτων και στην ουσία σε ένα κοινό «καλάθι» της ίδιας διακομματικής διαχειριστικής λογικής και της πάγιας αντίληψης ότι το κράτος έχει συνέχεια και επομένως το ένα κόμμα αναγκαστικά εφαρμόζει ό,τι έχει θεσπίσει το προηγούμενο.

Κατέρρευσε η μετοχή της Facebook, έχασε 115 δισ. δολ. χρηματιστηριακής αξίας σε μία ημέρα!

Το Facebook κατέγραψε την υψηλότερη ημερήσια απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της Wall Street 

Το sell-off στις 26 Ιουλίου 2018.... για τη μετοχή της Facebook στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, αποτελεί την υψηλότερη ημερήσια απώλεια κεφαλαιοποίησης στην ιστορία της Wall Street, ξεπερνώντας την αντίστοιχη της Intel στις 22 Σεπτεμβρίου 2000.

Τότε, υπενθυμίζεται, οι αμερικανικές αγορές κατέρρευσαν υπό την «φούσκα» στον τεχνολογικό κλάδο.

Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία της Facebook υποχώρησε άνω των δισ. δολαρίων, έπειτα από κατάρρευση της τάξεως του 19%, στα 175,2 δολάρια.

Το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι υπογράφηκε από αυτή την κυβέρνηση!

Η πολιτική σπέκουλα που επιχείρησε να κάνει ο Πάνος Καμμένος το πρωί της Πέμπτης στον τόπο της τραγωδίας, επιρρίπτοντας στους πολίτες ευθύνες για την άναρχη δόμηση στο Μάτι και αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξαιτίας αυτής κάηκαν, επιστρέφει ως μπούμερανγκ.

Όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας φαίνεται ότι αγνοούσαν πως το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι φέρει την υπογραφή του υπουργού της δικής τους κυβέρνησης, όταν προχωρούσαν σε καταγγελίες περί αυθαιρέτων…

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Πρώτο

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Πρώτο για πυρκαγιές Αττικής και Κυπριακή ΑΟΖ

26/07/2018

Θέμα : Πυρκαγιές Αττικής και Κυπριακή ΑΟΖ

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ! Ομολογία Καμμένου!!

We are obliged to follow the NATO schedule. We are not allow in the shame time to operate with the civile servises. 

Δηλαδή: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ. Δεν επιτρέπεται στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να δράσουν την ίδια ώρα με την Πολιτική Προστασία».

ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.. ΑΛΛΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Η απειλή ενός παγκόσμιου νομισματικού πολέμου

Εάν ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξαν οι Η.Π.Α. εξελιχθεί σε νομισματικό από την Κίνα, τότε ο πλανήτης δεν θα βιώσει μόνο ένα χρηματιστηριακό κραχ αλλά, επίσης, πρωτόγνωρες καταστάσεις – ενώ καμία χώρα δεν είναι προετοιμασμένη, ειδικά η Ελλάδα, στην οποία ακόμη και μία ψιλή βροχή θα είχε τα αποτελέσματα μίας ισχυρότατης καταιγίδας.

Ανάλυση 

Ενώ η κρίση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες βρίσκεται σε εξέλιξη (α) με τη Βενεζουέλα να δηλώνει πως θα σβήσει πέντε μηδενικά από το νόμισμα της, το οποίο έχει καταρρεύσει από τον πληθωρισμό που καλπάζει (ένα δολάριο σήμερα κοστίζει 3,5 εκ. Bolivar), καθώς επίσης ότι θα το συνδέσει με το νέο κρυπτογραφημένο Petro και (β) με την Τουρκία να ακολουθεί πιστά τα βήματα της, όταν (γ) η Ινδία αντιμετωπίζει τη χειρότερη υδάτινη κρίση στην ιστορία της (πηγή – περί τους 200.000 Ινδούς πεθαίνουν κάθε χρόνο επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και το 40% του πληθυσμού θα χάσει την πρόσβαση του έως το 2030, με 21 πόλεις να εξαντλούν τα υδάτινα αποθέματα τους έως το 2020), η σύγκρουση των Η.Π.Α. με την Κίνα κλιμακώνεται – υπενθυμίζοντας τα εξής: 

Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

Θα μπορούσε κανείς να αθωώσει την Πολιτεία για τα καμένα σπίτια και αυτοκίνητα στο Μάτι, ενοχοποιώντας τον άνεμο και τη διπλή πυρκαγιά. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον τραγικό θάνατο των Πολιτών που είναι 100% υπεύθυνη, με κριτήριο τη διάσωση των 620 παιδιών από το δήμο Αθηναίων.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή, πολιτικός προϊστάμενος του κ. Καπάκη είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας. Ο κ. Τόσκας έχει την ευθύνη για το εάν ο κ. Καλπάκης και η υπηρεσία του κάνουν καλά τη δουλειά τους. Επιπλέον, ο κ. Τόσκας έχει άμεση αρμοδιότητα στην κινητοποίηση και συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.