MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Άσχημα μαντάτα… Περαιτέρω μείωση του πληθυσμού το 2018, λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Μειώθηκε περαιτέρω ο πληθυσμός της χώρας πέρυσι, καθώς καταγράφηκαν 33.857 περισσότεροι θάνατοι από τον αριθμό των γεννήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΣΤΑΤ από τα ληξιαρχεία και τις δημοτικές αρχές, οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2018 ανήλθαν σε 86.440 (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια) καταγράφοντας μείωση 2,4% σε σχέση με το 2017, που ήταν 88.553 (45.686 αγόρια και 42.867 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες ανήλθαν σε 335, μειωμένες κατά 7,7 % σε σχέση με το 2017 που ήταν 363.

Διακόσια χρόνια από την παλιγγενεσία

Κάναμε Ολυμπιακούς αγώνες με τσιφτετέλια και νταούλια και πάνω απ’ όλα με δανεικά. Όλα όσα κτίστηκαν για τις ανάγκες των αγώνων, λεηλατήθηκαν και σήμερα καταρρέουν και γίνονται κουφάρια, αλλά τα χρέη χρέη θα τα πληρώνουν γενεές Ελλήνων. Μνημείο εθνικής αναξιότητας και αφροσύνης! Την ισοπέδωση την είπαμε ισότητα, τον άξιο τον είπαμε τυχερό, τον τεμπέλη άτυχο, την κλεψιά μαγκιά και θέσαμε πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό. Βαφτίσαμε τους εισβολείς του υβριδικού σημερινού πολέμου εις βάρος της εθνικής μας υπόστασης μετανάστες και πρόσφυγες γιατί αυτό απαιτεί η παγκοσμιοποίηση. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση. Γίναμε μέλη της Ε.Ε. προφανώς για να περιφρουρήσουμε την πατρίδα μας γεωπολιτικά και παράλληλα να έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη, ανάλογη με τα άλλα μέλη της. Σήμερα ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο, αντίθετα όχι μόνο καταστραφήκαμε οικονομικά και κινδυνεύουμε γεωπολιτικά αλλά γίναμε γερμανικό προτεκτοράτο. Εμείς είμαστε με την Ε.Ε… αυτή είναι μαζί μας;

Πρωθυπουργός Αυστραλίας σε μουσουλμάνους: «Αν ο Θεός μας σας ενοχλεί, σας προτείνω να πάτε σε άλλο μέρος»

Πρωθυπουργός Αυστραλίας προς Μουσουλμάνους της χώρας: “Αν ο Θεός μας σας ενοχλεί, σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη”

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η πρωθυπουργός της Αυστραλίας σε μήνυμά της προς τους Μουσουλμάνους της χώρας!

Οι μουσουλμάνοι οι οποίοι θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν πως πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, αφού η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Merkel: Φέρει και η Ευρώπη ευθύνη για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

Οι εξελίξεις στο Brexit σιγοντάρουν την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας και από κοινού επιβραδύνουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας 

Η Ευρώπη δεν είναι άμοιρη ευθυνών στις εμπορικές εντάσεις που ρίχνουν ένα πέπλο στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, τονίζοντας πως οι παρατεινόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit αποτελούν μια πηγή αβεβαιότητας που στέκεται δίπλα στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Μιλώντας μετά από μια συνάντηση που είχε με ηγέτες πολυμερών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η Merkel αρνήθηκε να επιρρίψει την ευθύνη για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αποκλειστικά στη σκληρή στάση που τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στο εμπόριο με την Κίνα.

“Έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, ήμασταν αισιόδοξοι”, λέει ο Τόμσεν

Για τον ρόλο του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση χρέους μίλησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο London School of Economics. Ο Τόμσεν, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα και πως υπήρξαν πολύ αισιόδοξοι στους υπολογισμούς που έκαναν. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το 2010 έκαναν την υπόθεση ότι θα χρειάζονταν 8 χρόνια ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης. «Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χειρότερο», παραδέχτηκε ο Πολ Τόμσεν.

Σήμερα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι ακόμα 22% κάτω από το επίπεδο πριν την κρίση, παραδέχτηκε ο Τόμσεν, όπως μετέδωσε το skai.gr. Συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί να φτάσει το 2031 για να επιστρέψει η Ελλάδα στα επίπεδα πριν την κρίση, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Κομισιόν. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ προσθέτει άλλα 2 με 3 χρόνια. «Άρα σαφώς έχουμε πολλές εξηγήσεις να δώσουμε», δήλωσε.

Το σχέδιο Schlotterer για την οικοδόμηση της Ευρώπης της Γερμανίας του Ράιχ

Μιχάλης Κάχρης

Το Ράιχ αντιλαμβανόταν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σαν μια διαδικασία στην οποία όλα τα άλλα έθνη της Ευρώπης, έπρεπε να προωθούν την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας. Όπως υποστήριξε το στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και αξιωματικός των SS Gustaw Schlotterer, η διαδικασία ενοποίησης της Ευρώπης σε οικονομική βάση που θα εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα,θα μπορούσε να αρχίσει με την σύνδεση των εθνικών οικονομιών.

Αϊτή η ιδέα έγινε αργότερα η βάση για τη σύγχρονη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Επιτροπή Schlotterer συνέταξε επίσης σχεδία για μια μελλοντική ευρωπαϊκή τράπεζα με έδρα τη Βιέννη.To Σχεδιο Schlotterer μεταξύ των άλλων έκανε λόγο για μια Πανευρώπη (Μεγαλύτερη Ευρώπη),που δεν θα συνεπαγόταν συγχώνευση κρατών άλλα ένωση εθνικών οικονομιών. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των συζητήσεων όπως ανέφερε ο Schlotterer επικεντρωνονταν στα ακόλουθα σημεία: