MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ο «σουλτάνος» έχει ρίξει άγκυρα στο Αιγαίο!

Τα τουρκικά UAVs «οργώνουν» το Αρχιπέλαγος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να θεραπεύσει τις αμαρτίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σερβίρει στους Ελληνες το αφήγημα των ήρεμων νερών
 
Η Διακήρυξη των Αθηνών έχει επιφέρει ευγενή και ήρεμο θάνατο σε όλη την ελληνική κυριαρχία, στα κυριαρχικά δικαιώματα και στις διεθνείς αρμοδιότητες της Ελλάδας. Τα στοιχεία που θα κατατεθούν αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε αποσάθρωση η ελληνική κυριαρχία, τα 10 ν.μ. ΕΕΧ, τα σχέδια πτήσης, η περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης (SAR), το FIR Αθηνών, ο στρατιωτικός επιχειρησιακός και πολιτικός έλεγχος του εναέριου χώρου του Αιγαίου, ενώ ενισχύεται και παγιώνεται η τουρκολιβυκή ΑΟΖ, χωρίς ελληνικές αντιδράσεις.
 
  • Της Κύρας Αδάμ
     
Η Αγκυρα πράγματι αποφεύγει να εκτελεί καθημερινές παραβάσεις-παραβιάσεις με F-16, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην προμήθεια και αναβάθμιση των F-16 από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, είναι άγνωστο για την ώρα αν και πώς θα χρησιμοποιήσει η Αγκυρα τα F-16 στο Αιγαίο όταν τα αποκτήσει ή αν θα δεχθεί περιορισμούς χρήσης και κυρώσεις από τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που τα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο.
 

Τεράστιο φιάσκο η σύνοδος στην Ελβετία για Ουκρανία – Σφαλιάρα σε ΗΠΑ, ΕΕ από BRICS που απέρριψαν το σχέδιο Zelensky

Παρωδία η σύνοδος της Ελβετίας για την Ουκρανία - Οι BRICS απέρριψαν το τελικό ανακοινωθέν, έφυγε πριν ολοκληρωθεί η διάσκεψη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 
 
 
Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο κατέληξε η σύνοδος για την Ουκρανία, που διεξήχθη στο τουριστικό θέρετρο Burgenstock στη Λουκέρνη της Ελβετίας (15 -16/6/2024).
 
Μετά τις ηχηρές απουσίες υψηλών αντιπροσωπειών των χωρών των BRICS με προεξάρχουσα την Κίνα η συλλογική Δύση προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει τη συναίνεση κρατών του Παγκόσμιου Νότου σε ένα ανακοινωθέν, που θα καταλόγιζε ευθύνες στη Ρωσία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.