MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Κοινό μήνυμα Βερολίνου-Άγκυρας σε Αθήνα: Καθίστε στο τραπέζι και παραχωρήστε τον εθνικό σας πλούτο

( John.k - Επίσης το Βερολίνο τόνισε πως αν οι Έλληνες πολίτες έχουν ανήλικα τέκνα και θέλουν, θα τα αγοράσουν με τιμές ανθρώπινες , καί όχι ζώου … )

Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος
 
Το Βερολίνο χαρακτήρισε «εμπόδια» την Ελλάδα & την Κύπρο!

Τελικά μόνο τυχαίες δεν ήταν οι χθεσινές δηλώσεις «ίσων αποστάσεων» της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, καθώς τα ίδια ακριβώς δήλωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Χάικο Μαας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Βερολίνο, καλώντας την Αθήνα να έρθει σε έναν «δίκαιο διάλογο», δηλαδή να μοιράσει τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη τυπου ο κ. Μάας ανακοίνωσε ότι στόχος της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, είναι να ξεπεραστούν τα «εμπόδια» που παρεμποδίζουν μία συνεννόηση της ΕΕ με την Άγκυρα, «δείχνοντας» ουσιαστικά την Ελλάδα & την Κύπρο.

Στο φως το Σχέδιο του Ερντογάν για εισβολή στην Ελλάδα

Τις προηγούμενες ημέρες η γνωστή ιστοσελίδα Nordic Monitor έφερε στη δημοσιότητα το περίφημο πλέον σχέδιο «Τσάκα Μπέης», (Çakabey) ένα σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα με στόχο την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου (Nordic Monitor 15/6/2020). Το σχέδιο αυτό που περιέχεται στις δικογραφίες τουρκικού στρατοδικείου, διέρρευσε στον τύπο και δεν έχει αμφισβητηθεί επισήμως από την Άγκυρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο Αττίλα που σχεδιάζει να επαναλάβει, εις βάρος της Ελλάδας αυτή τη φορά, η Άγκυρα. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα το σχέδιο «Τσάκα Μπέης» εκπονήθηκε τον Ιούνιο του 2014 και έκτοτε έχει επικαιροποιηθεί.

Νότης Μαριάς 

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα έδωσε το όνομα «Τσάκα Μπέης» στο σχέδιο της τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα για λόγους καθαρά συμβολικούς καθώς ο τούρκος πολέμαρχος Τζαχάς ή Τσάκα Μπέης ο οποίος είχε τη βάση του στην περιοχή της Σμύρνης τον ενδέκατο αιώνα μχ κατέλαβε τότε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Ρόδο. Μάλιστα ο Ερντογάν με νέες δηλώσεις του, χωρίς καν να διαψεύσει το σχέδιο «Τσάκα Μπέης», συνέχισε με τον πιο θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσει τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω με πάνω από 30.000 παράνομους μετανάστες. Τυχαίο;

Δημ. Σταθακόπουλος : Θα τραβήξει σε χρόνο το φάκελο Αγία Σοφία ο Ερντογάν

Ο νομικός και διδάκτορας Ιστορίας της Κοινωνίας στην Οθωμανική περίοδο , Δημήτρης Σταθακόπουλος, μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανέλυσε γιατί η όποια απόφαση αύριο της Ολομέλειας του ΣτΕ της Τουρκίας για την «τύχη» του παγκόσμιου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, θα εργαλειοποιηθεί από τον Ερντογάν, υπό τον τύπο διαρροής μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της και την υιοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος, με στόχο να καταστεί αφενός μεν θέμα στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, αφετέρου να συσπειρώσει την ισλαμική εκλογική του βάση και σε ένα τρίτο επίπεδο να λειτουργήσει συμβολικά στον ισλαμικό κόσμο και ειδικότερα στους τουρκογενείς πληθυσμούς ως τα βάθη της Ασίας. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν βλέπει τις “κυρώσεις” της αναξιόπιστης Ε.Ε. και πέφτει κάτω από τα γέλια…

Η αίθουσα όπου συνεδριάζουν υπό κανονικές συνθήκες
οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Copyright: European Union
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:

Η επίσκεψη του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Ελλάδα και την Κύπρο ήταν χωρίς αμφιβολία μία καλή εξέλιξη, υπό την έννοια ότι επισκέφθηκε τα σύνορα της Ευρώπης και το αναγνώρισε με επίσημες δηλώσεις του.

Ο Έβρος και η Κύπρος δέχονται επίθεση, και σύμφωνα με την ανάλυση των λεγομένων του Υπάτου Εκπροσώπου, η επίθεση αυτή στρέφεται και εναντίον της Ευρώπης. Μακάρι να το εννοεί και να μην είναι μία ακόμα ευρωπαϊκή ανακοίνωση από εκείνες που γίνονται για να …γίνονται! Δικαιολογημένα, οι πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν πείθονται εύκολα πια.

Τραγικό: Τόσα χρόνια συμβούλευε «προσωπικές απόψεις» τις ελληνικές κυβερνήσεις ο κ. Ροζάκης;

Ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης στην εκπομπή του
δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη
(δεξιά πάνω). Φωτογραφία ΚΡΗΤΗ TV
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνήθως η πρώτη προσπάθεια συγκάλυψης είναι η επίκληση ότι «εξέφραζε προσωπικές απόψεις» και στη συνέχεια αναζητείται μια πρόφαση για να τερματιστεί η συνεργασία.

Αυτό έγινε και με τον καθηγητή Χρήστο Ροζάκη, του οποίου οι δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, για το Καστελλόριζο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Οι δηλώσεις Ροζάκη έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε χθες με μια ανακοίνωση, η οποία δεν αφορά την ουσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος λοιπόν (όχι επίσημη ανακοίνωση, αλλά πηγές, κύκλοι ΥΠΕΞ) αναφέρει ότι:

Υφαρπαγή περιουσιών των Ελλήνων της Χιμάρας - Δυσφορία για την στάση ευρωβουλευτών της ΝΔ

Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η στάση Ελλήνων ευρωβουλευτών που δεν ψήφισαν υπέρ τροπολογίας που προβλέπει τις προϋποθέσεις ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωρακίζει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, μεταξύ άλλων και στο περιουσιακό ζήτημα. 

Διαφθορά, αδιαφάνεια και τεράστια κενά στον εκλογικό νομό, που αφορά στη διαδικασία εγγραφής των περιουσιών των πολιτών στο κτηματολόγιο της Αλβανίας, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της υπηρεσίας να μπορεί να ερμηνεύει την κάθε περίπτωση κατά το δοκούν, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα. Παράλληλα, προεξοφλούν σειρά δικαστικών αγώνων, αφού η υφαρπαγή περιουσίων - κυρίως παραλιακών φιλέτων - που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς, θα φανεί ξεκάθαρα, μόλις ετοιμαστούν και δοθούν στη δημοσιότητα οι χάρτες.