MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ενεχυροδανειστήριον η Ελλάς

Από: eleftherostypos.gr - Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Η κρατική περιουσία έχει μπει ενέχυρο για 25 δισεκατομμύρια μέσω του Υπερταμείο - Σε κάθε γειτονιά ξεχωρίζουν από τις φωτεινές τους επιγραφές και τα σκοτεινά πρόσωπα όσων υποχρεώνονται να διαβούν τις πόρτες τους. «Αγορές χρυσού» είναι η ταμπέλα που αναβοσβήνει με γράμματα από «νέον». Και όποιος μπει εντός αντιλαμβάνεται πόσο αποτιμάται η ανάγκη του και όχι το χρυσό ρολόι του.

Η πολιτικοοικονομική λύση

Η άμεση δημοκρατία και το «νοικοκύρεμα» της Ελλάδας, παράλληλα με τη διενέργεια των σωστών διαπραγματεύσεων και με πολύ δουλειά, θα μπορούσε να είναι το φως στο σκοτάδι που την έχει τυλίξει, οδηγώντας την στην έξοδο από την κρίση πριν είναι πολύ αργά – έτσι ώστε να πάψει να αποτελεί τη μεγάλη ντροπή της Ευρώπης.
«Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η δρομολογούμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας μας, όπου αμέσως μετά θα αναπτύσσεται μεν με ισχυρούς ρυθμούς, αλλά προς όφελος των νέων ιδιοκτητών της – κατά το παράδειγμα της Γουατεμάλα (ανάλυση)».