MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Κ. Γρίβας : Η οπερέτα των «Κόκκινων Γραμμών»

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του η απραξία της Ελληνικής πλευράς , έχει καταστήσει «οπερέτα» τις διαρκώς μετακινούμενες «κόκκινες γραμμές» από την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, στην αυτονόητη και συνταγματική επιταγή της εθνικής μας κυριαρχίας την οποία επίσης έχουμε περιορίσει στα 6 ν.μ. , την ώρα που στο πραγματικό πεδίο κι όχι μόνο σε χάρτες η Τουρκία την αμφισβητεί εμπράκτως. 

Γ. Τράγκας: Εντελώς συμπτωματικά το Όρουτς Ρέις έφτασε 7,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και ανέβηκαν τα κρούσματα του covid 19…

Είναι αμαρτία να είσαι νέος άνθρωπος στην Ελλάδα. Είναι δυστυχία και περίπατος στους δακτύλιους του Δάντη να ανήκεις στην τρίτη ηλικία. Εάν είσαι νεαρός δεν βρίσκεις δουλειά. Και αν βρεις είναι συνήθως αναξιοπρεπής, γιατί η αμοιβή είναι ελάχιστα χρήματα σε σχέση με τον κόπο σου και την απόδοσή σου. Εάν ανήκεις στην τρίτη ηλικία περιμένεις με αγωνία να σου στείλουν τα αναδρομικά. Δηλαδή ένα μέρος από αυτά που σου έκοψαν επί ημερών μνημονίου.


Καθημερινά ακούς ότι κυβερνώντας ενισχύουν ή πρόκειται να ενισχύσουν το λαό είτε με έκτακτα επιδόματα είτε με διανομή χαρτζηλικίου για την αποκατάσταση βλαβών που έφερε μία θεομηνία. Η τηλεόραση κρύβει επιδεικτικά την απόγνωση, την ανεργία και την πείνα στην Ελλάδα. Ο πολιτικός Big Brother, που εκπέμπεται από τα δελτία ειδήσεων, σου προσφέρει την ψευδή αίσθηση ότι ζεις σε ένα μέρος δημοκρατικό, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και πλουραλιστική ενημέρωση. Όλα συμβαίνουν γύρω σου με στόχο την προστασία της ζωής σου. Στην πραγματικότητα όλες οι πολιτικές επιλογές τείνουν στην εξασφάλιση της κυριαρχίας ξένων δυνάμεων, στην ενίσχυση του πλούτου μιας συγκεκριμένης ελίτ και στον απόλυτο έλεγχο των αντιδράσεων του πληθυσμού, που πρέπει να αρκείται σε ελάχιστα αφού αυτό υποτίθεται συμβαίνει για την προστασία του.

Mega-σκάνδαλο κλονίζει τον Τ.Μπάιντεν: Χιλιάδες email με υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του γιού του

 
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και σύμβουλος κυβερνοασφάλειας, Ρούντι Τζουλιάνι, αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax TV ότι παρέδωσε στην Αστυνομία της πολιτείας του Ντελαγουέρ, «σοκαριστικό υλικό» από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή που φέρεται να ανήκε στον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν και φέρεται να αφορά παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με τον Ρ.Τζουλιάνι, η υπόθεση ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τα περιβόητα «e-mail» της Χίλαρι Κλίντον που κατά πολλούς της στοίχισαν την ήττα στις αμερικανικές εκλογές του 2016.
 

Τουρκία: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες εξοπλίζουν την Τουρκία

Η Αθήνα θέλει να πιέσει ώστε η ευρωπαϊκή εργαλειοθήκη να εμπλουτιστεί «με πραγματικές κυρώσεις», στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς της Τουρκίας


Η απόφαση του Πρωθυπουργού να ανοίξει ενώπιον των ευρωπαίων ομολόγων θέμα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, κρύβει μια διττή στόχευση αλλά και… αιχμές προς συγκεκριμένους ηγέτες, ενόσω το βλέμμα όλων στρέφεται στις αρχές του Δεκεμβρίου, όταν πια η Ευρώπη θα κληθεί να καταλήξει εάν θα ενεργοποιήσει ή όχι κυρώσεις και ποιες θα είναι αυτές. Η αναφορά Μητσοτάκη αγγίζει ένα «καυτό» κεφάλαιο, που περιλαμβάνει γερμανικά υποβρύχια, ισπανικά αεροσκάφη, ιταλικά ελικόπτερα αλλά και κορβέτες, άρματα μάχης και πυρομαχικά στο πλαίσιο της «κούρσας» εφοδιασμού της Τουρκίας με οπλικά συστήματα από χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας.