MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση: Στο Οικονομικών ο Χατζηδάκης, στο εσωτερικών η Κεραμέως - Εκτός ο Καραμανλής, οι ηχηρές απουσίες

Το νέο σχήμα ουσιαστικά «επενδύει» στην παλιά... συνταγή της προηγούμενης κυβέρνησης
 
Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μια ημέρα δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα που ανέδειξαν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη.
 
Ουσιαστικά αυτό που επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να πράξει είναι ένα είδος «rotation» χωρίς ριζικές αλλαγές  μενέα πρόσωπα πρόσωπα που θα έχουν το «τιμόνι των υπουργείων».

Η Σουηδία καταργεί το σύστημα Net Zero του WEF: “Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη”

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι καταργεί τους στόχους πράσινης ενέργειας του WEF και έχει δηλώσει ότι η ανθρωπογενής επιστήμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι απάτη.
 
Σε μια δήλωση που ανακοινώνει τη νέα πολιτική στο σουηδικό κοινοβούλιο, η υπουργός Οικονομικών Elisabeth Svantesson προειδοποίησε ότι το σκανδιναβικό έθνος στρέφεται σε «ένα σταθερό ενεργειακό σύστημα».
 
Ο Svantesson προειδοποίησε ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι πολύ «ασταθής» για να καλύψουν τις ενεργειακές απαιτήσεις του έθνους.
 

Αυτοί είναι οι 300 της νέας Βουλής – Όλα τα ονόματα

Στις 11:00 λαμβάνει από την ΠτΔ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κ.Μητσοτάκης
 
Οι εκλογές τελείωσαν και είναι οι βουλευτές της επόμενης Βουλής εκλέχθηκαν. Εκτός ελαχίστων εδρών, τα ονόματα όλων των βουλευτών έχουν γίνει γνωστά.
 
Σήμερα στις 11.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
 
Νωρίτερα, στις 9.50 το πρωί η κ. Σακελλαροπούλου θα δεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα την ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στο κοινοβούλιο που προέκυψε κατά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.