MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Η “υπερθέρμανση” χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Το κύμα δριμέως ψύχους στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν δημιουργεί μόνο σοβαρές δυσκολίες για 50 εκατομμύρια Αμερικανούς, αλλά και στην θεωρία της “κλιματικής αλλαγής”. Όχι προς την άποψη για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά μάλλον της καταψύξεως του, με απρόσμενες συνέπειες.
 
Ήδη, οι βόρειες Πολιτείες της Αμερικής δοκιμάζονται από την σφοδρότητα της τελευταίας χιονοθύελλας (blizzard) κι αντιμετωπίζουν παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, παρεμπόδιση  συγκοινωνιών, κώλυμα των “εφοδιαστικών αλυσίδων” – σπανίζουν συνεπώς τα τρόφιμα – εξάρθρωση της οικονομίας εν τω συνόλω και πάνω απ’ όλα, δεκάδες θανάτων ανθρώπων και μη οικόσιτων ζώων.
 

Τουρκία: Ο εμπρησμός της λογικής

του Λεωνίδα Κουμάκη*
 
Το καθεστώς της γειτονικής Τουρκίας κάνει καθημερινούς εμπρησμούς στην κοινή λογική και μάλιστα ….εκ προθέσεως. Το μόνιμο «εργαλείο» των τουρκικών fakenews που χρησιμοποιείται συστηματικά, συμπληρώνεται με ένα επιθετικό εμπρησμό της κοινής λογικής, προκειμένου να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος: Η παρουσίαση μιας «αθώας» Τουρκίας που (δήθεν) «αμύνεται» απέναντι σε μια «επιθετική» Ελλάδα.
 
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα της μόνιμης αυτής τουρκικής στρατηγικής:
 
Στις 30 Νοεμβρίου 2022 ο «ήρωας» του πραξικοπήματος του 2016 Χουλουσί Ακάρ υποκρίνεται τον θλιμμένο, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα: «Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες».

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Έ.Μασκ από τα αρχεία του Twitter για πανδημία Covid-19: Πώς στήθηκε η παγκόσμια δικτατορία

Μια παγκόσμια συνωμοσία που συντόνιζε η κυβέρνηση Μπάιντεν με λογοκρισία, συκοφαντίες, αποκλεισμούς! - Μπλόκαραν χρήστη που έλεγε ότι «ο Covid-19 δεν είναι η κύρια αιτία θανάτου των παιδιών»!
 
Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα από το άνοιγμα των αρχείων του Twitter από τον Έλον Μασκ που αποκαλύπτουν την συνωμοσία που οργανώθηκε βασικά από δυτικές κυβερνήσεις (κυρίως των ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 2020 μετά την ήττα του Ν.Τραμπ) και επιχειρηματιών στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid-19, προκειμένου να καταστρέψουν, να φιμώσουν, να δαιμονοποιήσουν και εν τέλει να επιβάλουν μια εικονική πραγματικότητα στους πολίτες.
 
Τα νέα αρχεία του Twitter που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φανερώνουν μία συντονισμένη παγκόσμια εκστρατεία προκειμένου να απαλειφθούν οποιασδήποτε απόψεις δεν συμφωνούσαν με το κυρίαρχο αφήγημα για την πανδημία, τα εμβόλια, τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα, ακόμα και αν αυτές οι απόψεις προέρχονταν από κορυφαίους επιστήμονες, ακόμα και καθηγητές του Χάρβαρντ!
 

Οι επτά μύθοι της Άγκυρας για τα ελληνοτουρκικά

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή λόγω της πολεμικής ρητορικής και των συναφών εντάσεων που προκαλεί η Άγκυρα. Πρόκειται για αναπόσπαστο τμήμα του νεοοθωμανισμού, του οράματος της σύγχρονης τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της Τουρκίας σε ηγετική περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια με την ανασύσταση των ορίων επιρροής της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, οι επτά μύθοι της Άγκυρας συνιστούν τον κορμό της τουρκικής προπαγάνδας.