MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Υπόθεση καθαρίστριας με πλαστό πτυχίο: Πληθαίνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις για τη φυλάκισή της

( Σ.Σ. : Με συμπεριφορά φιδιού για άλλη μια φορά η "δικαιοσύνη".... στην μνημονιακή Ελλάδα, δαγκώνει μόνο τους "ξυπόλυτους"..... )

Αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις προκαλεί πλέον η επιβολή κάθειρξης δέκα ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε μία 53χρονη καθαρίστρια, που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου. επειδή παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού.

Χωρίς «νικητή» η κόντρα Κομισιόν και Ιταλίας που δεν υποχωρεί - Την συνάντηση Conte - Juncker (24/11) αναμένουν οι αγορές

Οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Κομισιόν δεν θα κινήσει καμία ουσιαστική διαδικασία ενάντια στην Ιταλία πριν από τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπραξε αυτό που όλοι είχαν προεξοφλήσει, απορρίπτοντας, για δεύτερη συνεχή φορά, τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019 και θέτοντας ουσιαστικά την χώρα σε καθεστώς επιτήρησης, με στόχο να… τρομάξει αρκετά τη Ρώμη ώστε να υπαναχωρήσει.

Ολοταχώς προς τη χρεοκοπία

Η Ελλάδα δεν έχει βιώσιμο χρέος ούτε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά πλεόνασμα ανοησίας, δεν έχει βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δεν έχει βιώσιμο κοινωνικό κράτος, δεν έχει βιώσιμο δημόσιο τομέα, δεν έχει βιώσιμο φορολογικό σύστημα, δεν έχει βιώσιμο πολιτικό σύστημα και δεν διαθέτει ούτε βιώσιμες τράπεζες.

«Ως αποτέλεσμα των μνημονίων της συμφοράς, περί τα 4.000.000 Έλληνες χρωστούν 182 δις € στην εφορία μαζί με τόκους και επιβαρύνσεις, άλλα 35 δις € στα ασφαλιστικά ταμεία, σχεδόν 3 δις € στην απαξιωμένη ΔΕΗ, ενώ έχουν «κόκκινα» δάνεια 107 δις € (90 δις € στις τράπεζες και 17 δις € στους κερδοσκόπους που τα αγόρασαν). Συνολικά τουλάχιστον 327 δις € χρέη σε εφορία, ταμεία, ΔΕΗ και τράπεζες – όλα θυσία στο βωμό του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όσον αφορά το δημόσιο, το χρέος έχει εκτοξευθεί στο 200% του ΑΕΠ ή στα ακαθάριστα 360 δις €, παρά τις σκανδαλώδεις εκποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων – ενώ είναι σε τρισχειρότερη θέση σε σχέση με το 2009, με το χρηματοπιστωτικό σύστημα ξανά χρεοκοπημένο.