MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για Σκοπιανό, Κυπριακό, ΑΟΖ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για Σκοπιανό, Κυπριακό, ΑΟΖ. ALBEDO 14

14 Μαρ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Συμφωνία, Κύπρος

Αποσυνδέθηκε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 224 ψήφους, έναντι 221 στην προηγούμενη ψηφοφορία, το άρθρο 32 παρ. 4 και 5 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Πλέον, στην επόμενη Αναθεωρητική Βουλή, θα μπορεί να εγκριθεί το περιεχόμενό του με 151 ψήφους. Παράλληλα, με 156 ψήφους εγκρίθηκε το άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. 

Ειδικότερα, μεταξύ των σημαντικών αναθεωρητέων διατάξεων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκρίθηκαν είναι: 

Πυρά ΝΑΤΟ κατά Γερμανίας! Πληρώνει τη Ρωσία για αέριο όχι για εξοπλισμούς!

Η Γερμανία κλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να σεβαστεί τη δέσμευσή της για την αύξηση των αμυντικών της δαπανών που παρέμειναν αμετάβλητες το 2018. “Περιμένω από όλους του συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους”, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για τις αμυντικές δαπάνες των μελών της Συμμαχίας.

Όλοι οι σύμμαχοι έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, αλλά η Γερμανία χρονοτριβεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει αυτό που θεωρεί κακή πρόθεση και, στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούλιο του 2018 κατηγόρησε τη Γερμανία ότι πληρώνει δισεκατομμύρια για την αγορά αερίου και πετρελαίου στη Ρωσία αντί να συνεισφέρει στις αμυντικές δαπάνες.

Η τραγωδία της μεσαίας τάξης

Νομίζαμε ανόητα πως αποτελούσαμε τη μεσαία τάξη, έως ότου ανακαλύψαμε πως δεν είμαστε τίποτα άλλο, από θλιβερά φορολογικά υποζύγια και σκλάβοι χρέους – έχοντας μετατραπεί σε τέτοιους μέσω της κρατικής βίας, την οποία μας επέβαλλαν οι ελίτ και οι αγορές.

«Τα κράτη, ακολουθώντας τις συμβουλές των ελίτ, στηρίζουν κυρίως αυτούς που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ή ιδιοκτησία – που δεν μπορούν δηλαδή να χάσουν τίποτα. Επομένως στηρίζουν τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα όχι από σοσιαλιστική καλοσύνη, αλλά επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι, δεν μπορούν να ασκήσουν έμμεση βία σε αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα – ούτε φυσικά να τους αναγκάσουν να συμμορφωθούν εκούσια. Ως εκ τούτου, τα συμφέροντα των ελίτ συμπίπτουν σήμερα παραδόξως με τις «αριστερίζουσες» πολιτικές – οι οποίες άλλωστε μπορούν να τα επιβάλλουν καλύτερα».

Αυτοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί: Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ & Ποταμιού καταψήφισαν το «μπλόκο» της ΕΕ στην Τουρκία – «Βράζει» το Έθνος

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και οι «αναταράξεις» δεν άργησαν να έρθουν. Ο λόγος για την αναστολή των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απόφαση στην οποία Έλληνες πολιτικοί αντιδρούν!

Είναι απίστευτο το πως οι Έλληνες ευρωβουλευτές στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας τη σιτγμή που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, διατηρεί κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο και παραβιάζει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα που ορίζει το διεθνές δίκαιο. Μπράβο σας!

Η γενική απήχηση μιας γνώμης, δεν αποτελεί απόδειξη της ορθότητας της!

Δεν υπάρχει γνώμη, όσο παράλογη κι αν είναι που οι άνθρωποι να μην είναι έτοιμοι να την ασπαστούν μόλις πειστούν πως είναι κοινώς αποδεκτή. Το παράδειγμα των άλλων επηρεάζει τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πράξεις τους. Είναι σαν πρόβατα που ακολουθούν τον αρχηγό του κοπαδιού όπου τους οδηγήσει. Θα προτιμούσαν να τον ακολουθήσουν στο θάνατο παρά να σκεφτούν από μόνοι τους. 

Είναι πολύ περίεργο που η γενική απήχηση μιας γνώμης έχει για τους ανθρώπους τόση βαρύτητα. Η ίδια τους η εμπειρία είναι σε θέση να τους διδάξει πως η αποδοχή μια γνώμης γίνεται ακριτα και είναι αποτέλεσμα μίμησης. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται ποτέ, καθώς δεν κατέχουν αυτογνωσία . μόνο οι εκλεκτοί σύμφωνα με τον Πλάτωνα : ‘ τις πολλοίς πολλά δοκεί» , που σημαίνει πως ο κόσμος μπορεί να σκέφτεται αμέτρητες ανοησίες, και δεν είναι δυνατό ν ασχοληθούμε με όλες. 

Ο ρόλος της ΕΚΤ στην καταστροφή της Ελλάδος

Είναι θλιβερό για τον γράφοντα να αναφερθεί στο ιστορικό των στυγνών και δολερών μεθόδων που συστηματικά χρησιμοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή τον αδύναμο κρίκο των χωρών του ευρώ, την Ελλάδα. Δεν υπάρχει όμως άλλη επιλογή από το να κατατεθεί η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Σπύρος Λαβδιώτης (spiros26.files.wordpress.com)

Από την έναρξη των Μνημονίων της εθνικής υποτέλειας τον Μάιο 2010 μέχρι και σήμερα θα καταγραφεί στην Ελληνική ιστορία ως η περίοδος της αποικιοποίησης και φτωχοποίησης της χώρας από τους κοινοτικούς της εταίρους. Μιας περιόδου με κύριο χαρακτηριστικό την επιβολή τριών Μνημονίων συνοδευόμενα από δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 326 δις ευρώ. Οι δανειακές συμβάσεις- οι μεγαλύτερες που έχουν συναφθεί ιστορικώς για ένα κράτος - ονοματίστηκαν ‘κεφάλαια διάσωσης’ της Ελλάδος από χρεοκοπία - μιας χώρας με ΑΕΠ μικρότερο των δανείων που χορηγήθηκαν.