MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

«Εισβολές» στα σπίτια των Ελλήνων από την Εφορία προβλέπει το νέο Μνημόνιο – Εξουσίες τύπου «δικαστή Ντρεντ» αποκτούν οι εφοριακοί

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ… «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» – ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΟΡΙΟ

Mέσα στον πολιτικό «θόρυβο» της ψήφισης του νέου επαίσχυντου Μνημονίου διέφυγε της προσοχής των πολιτών ότι ένας εκ των βασικών όρων του είναι η εισβολή της Εφορίας στα σπίτια τους! 

Φυσικά και τα εγχώρια ΜΜΕ φρόντισαν να μην «φωτιστεί» ιδιαίτερα αυτή η «λεπτομέρεια», καθώς είναι γνωστό ότι ο Έλληνας θεωρεί την Εστία του ιερή και δεν δέχεται κρατικές εισβολές όπως μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συμβαίνει. 

Τι είναι το Δουβλίνο ΙΙ και γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να λύσει το μεταναστευτικό σε μια νύχτα

Μέσω του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει έμπρακτα τη φιλόξενη διάθεσή της στους πρόσφυγες τρίτων χωρών, για τους οποίους έχει εκδώσει οδηγίες για άσυλο, αναθέτοντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μόνο σε ΜΙΑ χώρα να τους δεχθεί και να τους στεγάσει. Την πρώτη χώρα υποδοχής, που δεν είναι άλλη από την Ελλάδα.

Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ (ή Κανονισμός 343/2003 ) είναι νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει τη χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.

Κλινικά νεκρή η κοινοβουλευτική δημοκρατία

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές ζήτησαν να μην τους δοθεί ο λόγος σε μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας τους για τις επόμενες δεκαετίες.

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Ουσιαστικά απέρριψαν πρόταση της ΠτΒ να πραγματοποιηθεί δεκάωρη συζήτηση, όπως προβλέπει ο κανονισμός, και προτίμησαν την πρόταση του Ν.Φίλη να «ξεπετάξουν» το μνημόνιο Τσίπρα σε περίπου τρεις ώρες.

Τη σχετική «διαταγή» είχε δώσει λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ε.Τσακαλώτος με μια απλή φράση του: «Τα πράγματα είναι απλά. Αύριο στις 4 έχει eurogroup».

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Η δημόσια περιουσία εκτιμήθηκε το 2010, μεταξύ άλλων και από το ίδιο το ΔΝΤ, στα 300 δις € περίπου – χωρίς τα ενεργειακά αποθέματα.

Επίσης, χωρίς τις τράπεζες, οι μετοχές των οποίων, ξανά με επιθυμία της Γερμανίας, θα μεταφερθούν στο ίδιο ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) – το οποίο θα πρέπει, με βάση το Euro Group, να είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2015.

United States of Deutschland

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι η «φίλη» και «εταίρα» Γερμανία αναζητά εδώ και δεκαετίες μια ισότιμη θέση στο club των παγκόσμιων ισχυρών. Η λαγνεία των Γερμανών για superpower status δεν είναι κάτι νέο.

του Νίκου Σαρατσιώτη

Αυτός ο κρυφο-φανερός πόθος τους έχει οδηγήσει την ίδια την Γερμανία σε δύο απανωτές μπάτσες, τη μία πιο ηχηρή από την άλλη, ενώ τον πλανήτη και –κυρίως- την Γηραιά Ήπειρο σε δύο αβάσταχτης έντασης αιματοκυλίσματα, με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς. Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος πόθος παραμένει άσβεστος και πιο ισχυρός από ποτέ.