MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Αισχροκέρδεια άνω του 1.000% στα τρόφιμα – «Κεραυνοί» από τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ

Επικοινωνιακό παιχνίδι το «καλάθι του νοικοκυριού» - Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το όργιο αισχροκέρδειας
 
Οργή και απελπισία αισθάνονται οι Έλληνες οι οποίοι εκτός από το ασήκωτο βάρος των λογαριασμών ρεύματος, είναι παράλληλα αντιμέτωποι με τον «γολγοθά» της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης. Τα εισοδήματα των πολιτών κυριολεκτικά στραγγίζονται από τα απαραίτητα αγαθά, οι τιμές των οποίων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στα σούπερ μάρκετ.
 

Πλαφόν να μπει στην ανοησία, όχι στην τιμή του αερίου…

 
Όταν ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση διεμήνυε ότι δεν φταίει αυτή για τους αρνητικούς δείκτες που καταγράφει η ελληνική οικονομία, αλλά οι διεθνείς συγκυρίες. Υπογράμμιζε, μάλιστα, ότι το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και άρχισε τους ελέγχους στα βενζινάδικα! Η δε αντιπολίτευση έλεγε ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση κι όχι η διεθνής κρίση. Όταν κάποια στιγμή άρχισαν να πέφτουν λίγο οι τιμές, τότε συνέβη το εξής εκπληκτικό: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το κατάφερε αυτή, ενώ η αντιπολίτευση αλλάζει τροπάριο και λέει ότι η πτώση των τιμών οφείλεται στη διεθνή συγκυρία! Και βέβαια αμφότεροι μιλούν για πλαφόν.
 

Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο! Αναγκάστηκαν να διαγράψουν βουλευτή της ΝΔ μετά από τις αποκαλύψεις για κόκκινα δάνεια!

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών ακόμη να είναι ανοιχτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη θέμα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους πολίτες! Βουλευτής της ΝΔ αποκαλύφθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, που αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3εκατ. ευρώ!!!


Το θέμα αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Μπούγα. Οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς κι έτσι αποφασίστηκε η διαγραφή του.