MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Μάζης: Mηχανισμός “αποσυμπίεσης” ή Μηχανισμός…εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων;

Γράφει ο

Δρ Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, ΕΚΠΑ

MILITAIRE.GR 6-10-2020


Ανεκοινώθη μετά βαΐων και κλάδων εις την Σύνοδον Κορυφής της ΕΕ της 1ης/10/2020 η Συμφωνία ιδρύσεως «Μηχανισμού αποσυμπίεσης» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ο οποίος θα εμπεριείχε και «κόκκινη γραμμή επικοινωνίας προς αποφυγήν ατυχών καταστάσεων μεταξύ των δύο πλευρών». Η ανακοίνωσις αυτή διευκόλυνε την γερμανίδα Καγκελάριο να στοιχειοθετήσει την ειρηνική μεταστροφή της Αγκύρας (!) και τον επαναπροσανατολισμόν της πολιτικής της προς τον “ειρηνικόν διάλογον” (!) άρα να δικαιολογήσει την μή επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, δικαιώνοντας και την επιθυμίαν του έλληνος πρωθυπουργού ο οποίος εδήλωσε ευθερσώς ότι «δεν επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων εις την Τουρκίαν αλλά ειρηνικόν διάλογον». Όλοι, λοιπόν, εξήλθον ευτυχείς, πρωτίστως η Τουρκία και ο «Τουρκο-γερμανικός άξων φιλίας και συνεργασίας». Ενας «άξων» κείμενος υπεράνω δημοκρατικών ευαισθησιών αναλόγων με αυτές που οδήγησαν εις την καταγγελίαν της Λευκορωσίας!

Κομισιόν: “Όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη η Τουρκία” Τι λέτε, σοβαρά;

Για «παράνομες πράξεις και προκλητικές δηλώσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο και για «ενεργή ενθάρρυνση» μεταναστών και προσφύγων να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας τον περασμένο Μάρτιο, κατηγορεί την ‘Αγκυρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια Έκθεση Προόδου της, διαπιστώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σημειώσει «καμία πρόοδο» στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στα θέματα κράτους δικαίου και διατυπώνοντας επιφυλάξεις για την λειτουργικότητα της οικονομίας της.

 
«Οι πιθανότητες ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χειροτερεύουν όλο και περισσότερο (…) Επιπλέον, η τουρκική εξωτερική πολιτική συγκρούεται όλο και περισσότερο με τις προτεραιότητες της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ)», αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη την Έκθεση της Επιτροπής η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επισημαίνει τις κρίσεις της Επιτροπής για «παράνομες ενέργειες και προκλητικές δηλώσεις» της ‘Αγκυρας έναντι της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η υποκριτική έκπληξη των θεσμών για ΜΚΟ

πηγή φωτογραφίας: balkaneu.com - -- Ταραχές στη Λέσβο
από "ειρηνικούς μετανάστες" που καθοδηγούνται από ΜΚΟ.
Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 
 
Φεβρουάριος του 2014


Ξεκινάμε μια έρευνα ως Geopolitics & Daily News που αποκαλύπτει την δράση των ΜΚΟ και πώς αυτές από είχαν ήδη από το 2011 και μετά να εισβάλουν εντός του Ελληνικού κράτους. Στην συνέχεια όλων αυτών κάναμε συνεχώς αποκαλύψεις που έφτασαν τότε στο υπουργείο μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ και δεχτήκαμε σωρρεία επιθέσεων σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Το Geopolitics κατηγορήθηκε ως ακραίος χώρος (ναι έγινε και αυτό) και βρέθηκε σε απομόνωση λόγω της φήμης αυτής από την περιοχή των επιχειρήσεων. Δεν μας πτόησε αυτό διότι γραμμή μας ήταν πάντα να λειτουργούμε αντικειμενικά και με όσο το δυνατόν περισσότερους ιδιωτικούς πόρους που διαθέταμε και διαθέτουμε έστω και αν κάποια στιγμή το κρατούσαμε μόνο δύο άτομα (2014-2018).