MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Αναζητώντας τον Καποδίστρια και την ηθική της ηγεσίας 193 χρόνια αφού τον σκοτώσαμε! Α.Κούκος

«Αναζητώντας τον Καποδίστρια»… Αυτόν που σκοτώσαμε πριν 193 χρόνια… Κάθε φορά που η συζήτηση για τα μαύρα χάλια της σύγχρονης Ελλάδας καταλήγει στην αναζήτηση προτάσεων και λύσεων, η περίοδος και η προσπάθεια Καποδίστρια να «φτιάξει κράτος» γίνεται συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Δρ. Ανδρέας Κούκος, Νομικός-Ιστορικός , Ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια που από το 2018 μετονομάζεται σε Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο στούντιο του militaire channel μιλά για την ηθική της ηγεσίας και το μοντέλο διοίκησης του Ιωάννη Καποδίστρια…Ένα μάθημα για τη σύγχρονη Ελλάδα.

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο μεταφοράς αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία! – Ο ρόλος της Ελλάδας

Οι χερσαίοι διάδρομοι και οι προσχεδιασμένες υλικοτεχνικές διαδρομές
 
Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκάλυψε ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολλαπλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να σπεύσουν αμερικανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα στην πρώτη γραμμή, σε περίπτωση μεγάλου ευρωπαϊκού χερσαίου πολέμου με τη Ρωσία.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα προσγειώνονται σε ένα από τα πέντε λιμάνια και θα διοχετεύονται κατά μήκος προσχεδιασμένων υλικοτεχνικών διαδρομών, όπως, είπαν αξιωματούχοι στην Telegraph.
 

Αποικία της Μαφίας κι ανταλλακτήριο ρουσφετιών η Αλβανία

Η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI 3 επανήλθε με μια δεύτερη εκπομπή για τα εσωτερικά της Αλβανίας, ερευνώντας την διείσδυση της Μαφίας στην οικονομία της χώρας. Η ερευνητική ομάδα της RAI 3 έφερε στο προσκήνιο τις τρομακτικές διαστάσεις του φαινομένου, όπου η Αλβανία έχει μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο για τις δραστηριότητες της ιταλικής μαφίας.
 
Η δε γερμανική BIld αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ ότι στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη δεν μετέχουν απλώς αλβανικά εγκληματικά δίκτυα, αλλά υφίσταται ευθεία ανάμειξη και της ίδιας της αλβανικής κυβέρνησης! Βάζει μάλιστα στο κάδρο τον αδερφό του πρωθυπουργού, σε μια υπόθεση την οποία οι διωκτικές υπηρεσίες παρακολουθούν εδώ και οκτώ χρόνια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.