MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ν. Λυγερός: Το σύστημα στο Αφγανιστάν κατέρρευσε εκ των έσω.

Ο κ. Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών και επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio North, αναφορικά με το μεταναστευτικό κύμα που πρόκειται να υπάρξει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.


Όπως είπε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων, αφού η Ευρώπη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανθρώπους που θέλουν να σωθούν από αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα όμως που πρέπει να εξετάσουμε είναι, ποιο θα είναι αυτό το μέγεθος και ποιος θα έρχεται, προκειμένου να μην έχουμε λαθρομετανάστες.

Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με την Τουρκία το παιχνίδι που πρόκειται να παίξει, διαφορετικά θα δούμε το ίδιο έργο από πλευράς Τουρκίας.

Αθανάσιος Δρούγος, Πακιστάν, Τουρκία και Κατάρ διεκδικούν ρόλο διαμεσολαβητή για το Αφγανιστάν

Μια διχασμένη η χώρα και χωρίς εθνική συνείδηση είναι το Αφγανιστάν με έναν βαθύ διχασμό μεταξύ Βορά και Νότου, όπου στον νότο και ειδικά στην επαρχεία οι ταλιμπάν έχουν πολλούς υποστηρικτές τονίζει ο Διεθνολόγος Αθανάσιος Δρούγος 
 
Ο κος Δρούγος συμπληρώνει ότι αντίθετα στο βόρειο τμήμα της χώρας οι Παστουν δεν θέλουν καμία σχέση με τους Ταλιμπάν 
 
Ακόμα και την περίοδο της Αμερικανικής κυριαρχίας, οι Αμερικανοί είχαν στον έλεγχο τους τις μεγάλες πόλεις του Αφγανιστάν ενώ αντίθετα η επαρχία στον Νότο ελεγχόταν ακόμα από τους Ταλιμπάν. Αυτό σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του Κατάρ αλλά και του Πακιστάν εξηγεί εν μέρη και την ταχύτατη επέλαση των Ταλιμπαν προς την Καμπούλ. Μια επέλαση που οι Αμερικανοί δεν είχαν προβλέψει καθόλου πράγμα που αποτελεί μεγάλη ήττα για την υπερδύναμη συμπληρώνει ο κος Δρούγος 
 

Κ Γρίβας: Η Ελλάδα έχει φτάσει στην κορύφωση των δυνατοτήτων της να δεχτεί ανθρώπους από άλλες χώρες

Ο καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Γρίβας στον FOCUS FM.
 
Για ταπεινωτική αποχώρηση των Αμερικανών από το Αγφανιστάν και για το τέλος του περιβόητου πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Γρίβας. 
 
Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι η κορύφωση μιας σειράς αποτυχιών, λανθασμένων ενεργειών και παρανοϊκών αναγνώσεων της διεθνούς πραγματικότητας από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αναφερόμενος στις τεράστιες ροές Αφγανών που αναμένονται στη χώρα μας, τόνισε ότι θα πρέπει οι Έλληνες ιθύνοντες, να αντιληφθούν την πραγματικότητα, θα πρέπει να έχουμε μια ρεαλιστική πολιτική, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε ένα νέο 2015 γιατί θα τεθεί σε κίνδυνο πλέον ολόκληρη η Ελλάδα πλέον.
 

Σύγκρουση στο εσωτερικό των ΗΠΑ: Κατέρρευσε ο Μπάιντεν – Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για αλλαγή προέδρου

Σε άρνηση ο Μπάιντεν για το χάος της Καμπούλ


Τραγική εμφάνιση έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εν μέσω σφοδρών πυρών που δέχεται για το Αφγανιστάν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και απλά “τα έχασε”.

Στην Ουάσιγκτον έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την διαδοχή του “ακατάλληλου” πλέον Μπάιντεν από την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Την «κεφαλή επί πίνακι» ζητούν στις ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση CNN σε Μπάιντεν – “Βράζoυν” Στράτευμα & Στρατηγοί – Bίντεο
Σύγκρουση με τον Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ


Χτες, επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληροφορίες του WarNews247, καθώς έγινε γνωστό πως υπήρξε κόντρα μεταξύ του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλι, και του Μπάιντεν.

Πύρινος Λόγιος : Το καθεστώς του Μητσοτάκη καταρρέει ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ζήτημα ημερών πια! Εκτός…εάν…

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 
 
Σχεδόν οι πάντες οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι το καθεστώς του Μητσοτάκη είναι έτοιμο να τα …φτύσει! Η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση (πάνω από το 60% των φορολογούμενων αδυνατεί να πληρώσει πλέον δόσεις φόρων ακόμη και από ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο, τα έσοδα βρίσκονται στο ναδίρ), οι πολίτες σχεδόν στο σύνολό τους βρίσκονται στα κάγκελα, η ιαχή «Μητσοτάκη γ@#ιέσαι» ακόμη πλανάται στον αιθέρα των πόλεων και της κατεστραμμένης από τις πυρκαγιές υπαίθρου, οι κινητοποιήσεις των νοσηλευτών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι πιθανόν να ξεσπάσουν μέσα στις μέρες που έρχονται και θα είναι δυναμικές, οι καναλάρχες πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση γιατί βλέπουν την ακροαματικότητα των καναλιών τους να βρίσκεται στο ναδίρ ύστερα από την αδιέξοδη πολιτική της πάση θυσία στήριξη της κυβέρνησης (έπειτα από αδρή πληρωμή ασφαλώς) και τρέμουν την επόμενη μέρα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η απειλή από το Αφγανιστάν με τις αναμενόμενες ροές των «προσφύγων» που θα αποτελέσουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης (κοντά στα 3 εκατομμύρια υπολογίζουν οι Βρυξέλλες το κύμα εισροής). Τι μέλλει γενέσθαι; Ο Θεός αποφάσισε εν τέλει να τους «τελειώσει»; Και μετά από αυτούς…τι;