MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Ν. Λυγερός: Το σύστημα στο Αφγανιστάν κατέρρευσε εκ των έσω.

Ο κ. Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών και επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio North, αναφορικά με το μεταναστευτικό κύμα που πρόκειται να υπάρξει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.


Όπως είπε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων, αφού η Ευρώπη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανθρώπους που θέλουν να σωθούν από αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα όμως που πρέπει να εξετάσουμε είναι, ποιο θα είναι αυτό το μέγεθος και ποιος θα έρχεται, προκειμένου να μην έχουμε λαθρομετανάστες.

Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με την Τουρκία το παιχνίδι που πρόκειται να παίξει, διαφορετικά θα δούμε το ίδιο έργο από πλευράς Τουρκίας.

 
Είπε επίσης ότι όλοι περίμεναν αυτές τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αλλά αυτό που ξάφνιασε όλους ήταν η ταχύτητα με την οποία κατέρρευσε το σύστημα. Και υποστήριξε πως από ότι φαίνεται το σύστημα κατέρρευσε εκ των έσω.

Τέλος εκτίμησε ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν αλλάξει καθόλου ιδεολογικά και ούτε πρόκειται να αλλάξουν, απλώς σε πολιτικό επίπεδο θα υπάρξει μια διαφοροποίηση.
 
Πηγή: Radio North
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου