MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Πύρινος Λόγιος : Το καθεστώς του Μητσοτάκη καταρρέει ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ζήτημα ημερών πια! Εκτός…εάν…

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 
 
Σχεδόν οι πάντες οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι το καθεστώς του Μητσοτάκη είναι έτοιμο να τα …φτύσει! Η οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση (πάνω από το 60% των φορολογούμενων αδυνατεί να πληρώσει πλέον δόσεις φόρων ακόμη και από ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο, τα έσοδα βρίσκονται στο ναδίρ), οι πολίτες σχεδόν στο σύνολό τους βρίσκονται στα κάγκελα, η ιαχή «Μητσοτάκη γ@#ιέσαι» ακόμη πλανάται στον αιθέρα των πόλεων και της κατεστραμμένης από τις πυρκαγιές υπαίθρου, οι κινητοποιήσεις των νοσηλευτών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι πιθανόν να ξεσπάσουν μέσα στις μέρες που έρχονται και θα είναι δυναμικές, οι καναλάρχες πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση γιατί βλέπουν την ακροαματικότητα των καναλιών τους να βρίσκεται στο ναδίρ ύστερα από την αδιέξοδη πολιτική της πάση θυσία στήριξη της κυβέρνησης (έπειτα από αδρή πληρωμή ασφαλώς) και τρέμουν την επόμενη μέρα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η απειλή από το Αφγανιστάν με τις αναμενόμενες ροές των «προσφύγων» που θα αποτελέσουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Ευρώπης (κοντά στα 3 εκατομμύρια υπολογίζουν οι Βρυξέλλες το κύμα εισροής). Τι μέλλει γενέσθαι; Ο Θεός αποφάσισε εν τέλει να τους «τελειώσει»; Και μετά από αυτούς…τι;

Έφτασε επιτέλους η ώρα τους; Αυτό αναρωτιέται ο μέσος Έλληνας πολίτης, που βλέπει τη μαυρίλα στον ουρανό της πατρίδας να πλησιάζει απειλητικά και να σκεπάσει τον φωτεινό ουρανό των τελευταίων ημερών του καλοκαιριού. Ενός καλοκαιριού, που θεωρείται ως το χειρότερο μετά το καλοκαίρι του 1942, όπου η πείνα θέριζε για τα καλά την ρημαγμένη Ελλάδα της Κατοχής και είχαμε μέσο όρο 80 με 100 νεκρών την ημέρα μόνο στην Αθήνα και μόνο από τον λιμό. Κι αν συνυπολογιστούν και οι ασθένειες (η φυματίωση θέριζε τότε), το νούμερο αυτό αυξάνεται τουλάχιστον κατά 60%.

Στο προηγούμενο άρθρο μου είχα επισημάνει, εκτός των άλλων, και το ότι η γνωστή βρισιά προς το πρόσωπο του Μητσοτάκη, δεν έπιανε μόνο αυτόν, αλλά όλο το καθεστώς και φυσικά και όλη την σημερινή πολιτική σκηνή. Και είναι φυσικό αυτό να συμβαίνει άλλως τε, εφ’ όσον ούτε αντιπολίτευση υπάρχει που μπορεί να εμπνεύσει έστω και αμυδρά, μια μικρή ελπίδα ως το βραχυπρόθεσμο μέλλον, αλλά ούτε και από την ίδια την ΕΕ έρχεται το παραμικρό που θα μπορούσε να προσδώσει οτιδήποτε ελπιδοφόρο.

Και για να τα δούμε πιο αναλυτικά όλα αυτά, ας πάμε πρώτα στο θέμα της οικονομίας, που εγώ πιστεύω ότι είναι ο απόλυτος καταλύτης ως προς την πορεία των βραχυπρόθεσμων εξελίξεων.

Η πολύ καλή εφημερίδα «Δημοκρατία» σε ανάλυση της την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε πως σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία σε τροποποιημένη ταμειακή βάση για το πρώτο επτάμηνο του 2021, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 12,5 δις ευρώ, έναντι ελλείματος του αντίστοιχου επταμήνου του 2020, μιας εξ’ ίσου καταστροφικής χρονιάς.

Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο χειρότερα, μιας και το έλλειμμα αυξήθηκε άλλα 1,6 δις, ποσό τεράστιο μέσα στο ήδη τεράστιο έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών. Και το πιο τρομακτικό απ’ όλα, είναι το ότι αν τους τύπους εκεί στην ΕΚΤ τους…καπνίσει να πάψουν να εγγυώνται τα ελληνικά ομόλογα, απλά…τελειώσαμε. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί αυτό, μιας και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, θα ουρλιάξουν από οργή αν έστω υποψιασθούν ότι πρόκειται να…ξαναδανείσουν την Ελλάδα με νέα μνημόνια που θα τα πληρώσουν απ’ τη τσέπη των δικών τους φορολογουμένων. Κι όπως είναι ήδη τεταμένη η κατάσταση με την «πανδημία» και τους εμβολιασμούς που πυροδοτούν κοινωνικές εντάσεις, μόνο η Ελλάδα και τα χρέη της τους έλειπε.

Μα θα μου πείς, αυτοί στήριξαν τον Μητσοτάκη. Ναι, σωστό. Αλλά τον στήριξαν υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει επί τέλους ένα πρόγραμμα αντάξιο των δυνατοτήτων της χώρας. Όχι να σπαταληθούν όλοι οι πόροι στο να στηριχθεί απ’ τη μια το καθεστώς που σκόπευε να επιβάλλει ο γόνος της «Αγίας» Οικογένειας κι απ’ την άλλη να φάει και ο κάθε πικραμένος της οικονομικής ελίτ ό,τι δεν μπόρεσε να φαγωθεί από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Άρα, δεν είναι και τόσο πολύ ακραίο ένα τέτοιο σενάριο, αυτό δηλαδή που λέει ότι δεν αποκλείεται οι ευρωπαίοι ιθύνοντες να τραβήξουν τα καλώδια της εντατικής. Εξ’ άλλου, μια Ελλάδα πλήρως πτωχευμένη τους συμφέρει περισσότερο από μια Ελλάδα στην εντατική. Διότι στη δεύτερη περίπτωση, θα τους κόστιζε λιγότερα και τα οφέλη θα ήταν πολλαπλάσια. Δεν βρισκόμαστε πλέον ούτε στο 2015. Πολύ δε περισσότερο, δεν βρισκόμαστε ούτε καν στο 2010, όπου οι πάντες έτρεμαν και τον ίσκιο τους από μια πτώχευση της Ελλάδας.

Για να μην αναφέρω δε και τις αστειότητες του πολυδιαφημισμένου από τα δοτά ΜΜΕ πακέτου του ΕΤΑ (Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης). Ούτε πρόκειται ποτέ να εγκριθεί κι ας το περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού οι «διαπλεκόμενοι», ούτε πρόκειται ποτέ να πατήσει το ποδάρι του στην Ελλάδα. Εξ’ άλλου, η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, που είδε το φώς της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα (εφημερίδα «Ημερησία»), χαρακτήρισε ως μέγιστο λάθος το πρόγραμμα αξιοποίησης των κονδυλίων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι θα επιτείνουν τις εισαγωγές και θα επιδεινώσουν το αρνητικό ισοζύγιο. Άρα; Αποκλείεται να δώσει οποιαδήποτε έγκριση για κάτι τέτοιο. Τόσο απλά.

Αυτά όσον αφορά τα οικονομικά.

Πάμε τώρα στα θέματα της κοινωνίας.

Παρά την αισχρή πολιτική του καθεστώτος Μητσοτάκη στο να διχάσει ακόμη μια φορά τους Έλληνες, όσον αφορά τον εμβολιασμό φυσικά, το σχέδιο αυτό μετά και τις εξελίξεις της πλήρους αποτυχίας των κυβερνώντων να διαχειριστούν τις πυρκαγιές τείνει να εκπέσει παταγωδώς. Δεν πάνε να τσιρίζουν οι βασιλακόπουλοι και καπραβέλοι; Η οργή φαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού, ακόμη και από τους εμβολιασμένους στα σόσιαλ μύδια. Και φάνηκε ακόμη περισσότερο, μέσα από το θέμα των νοσηλευτών και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων, των κλινικών και των οίκων ευγηρίας, με την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας να καταθέσει πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μπορεί η τελική ημερομηνία να είναι η 31η Αυγούστου, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η ούτε η επόμενη, δηλαδή η 1η Σεπτεμβρίου, θα φοβίσει κανέναν. Κι αυτό διότι με αυτή τους την επιμονή (των κυβερνώντων δηλαδή οι οποίοι συμπλέουν «κατά διαταγή…άνωθεν» με τους υπόλοιπους των άλλων δυτικών κρατών), κατόρθωσαν να τους ενώσουν…όλους! Το παράδειγμα τους δε, ακολουθούν και οι αντίστοιχοι της Ιταλίας, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει ότι θα υποβάλλουν μαζικές παραιτήσεις, που αυτό από μόνο του υποδηλώνει πως εντελώς ξαφνικά, όλα τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και πολύ πιθανόν, αυτό το ίδιο να συμβεί και στην Ελλάδα. Τότε να δείς το τι πρόκειται να συμβεί! Η λέξη «χάος», ίσως να μην είναι η ακριβώς κατάλληλη για να περιγράψει το σκηνικό που θα επακολουθήσει. Όσον δε αφορά το ζήτημα της εστίασης, η κίνηση στα μαγαζιά με τους ανεμβολίαστους εκτός, έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη καθίζηση των εσόδων των επιχειρήσεων, όπως και ήταν προβλεπόμενο. Το ίδιο μέτρο που έχει εφαρμοστεί και στη Γαλλία, δείχνει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, οι ίδιοι οι καταστηματάρχες σαμποτάρουν τα green pass, χλευάζοντας έτσι τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του golden boy των Ροθτσάιλντ, Εμμ. Μακρόν. Κι εδώ η ήττα του Μητσοτάκη, είναι οφθαλμοφανέστατη.

Kαι μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και μια σοβαρότατη είδηση που αναφέρεται σε μια έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για εκτόξευση θανάτων στην ελληνική επικράτεια το 2021, η οποία ΔΕΝ οφείλεται στον κορωνοιό! Πράγμα που σημαίνει ότι ή οφείλεται στις δραματικές συνέπειες των παρενεργειών των εμβολίων mRNA που χορηγήθηκαν μαζικά ή στις συνέπειες που προκλήθηκαν από την εφαρμογή των μακροχρόνιων λοκντάουν, με προεξέχοντες αυτών του στρές και των ψυχικών παθήσεων λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Ή μπορεί όλα αυτά μαζί, ως ένα θανατηφόρο κοκτέιλ. Το θέμα του ισχαιμικού επεισοδίου που συνέβη στον Χαρδαλιά προχτές που σχολίασε μάλιστα ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Θες/νίκης Δημ. Κούβελας, γράφοντας πως πιθανή αιτία να είναι το ίδιο το εμβόλιο, αυξάνει τις πιθανότητες να είναι το εμβόλιο ως κύρια αιτία των θανάτων αυτών. Και αν αποδειχθεί στη συνέχεια της ιστορίας κάτι τέτοιο, ίσως ο Μητσοτάκης και να σουβλιστεί στην Πλατεία Συντάγματος από το οργισμένο πλήθος!

Πάμε τώρα στα παρασκήνια.

Εκεί γίνεται, επί της ουσίας, ο κακός χαμός!

Πρώτη απ’ όλους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πολύ καλού Λάμπρου Πάσχου και του καναλιού του στο YouTube, για τις εξελίξεις ανησυχεί η αδερφή του πρωθυπουργού, η Ντόρα. Και πιέζει αφόρητα τον πανηλίθιο αδερφό της να αλλάξει τα πάντα μέσα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ήτοι, η Μπακογιάννη να θεωρεί ως υπευθύνους (και εν μέρει μπορεί να έχει και δίκιο), αυτά τα μίσθαρνα ανθρωπάρια που ακούν στα ονόματα Σκέρτσος, Πετρίδης, Γεραπετρίτης, Δημητριάδης, καθώς και Υπουργούς όπως ο Χαρδαλιάς, ο Χρυσοχοϊδης, ο Κοντοζαμάνης και άλλα πολλά …καλόπαιδα που δεν έχουν κάνει, ούτε ένα απλό μάζεμα πιάτων από το τραπέζι της κουζίνας τους, πόσω δε μάλλον μια σοβαρή δουλειά στη ζωή τους. Θα τα…αλλάξει τα καλόπαιδα ο Κυριάκος; Πολύ αμφιβάλλουμε, μιας και τρέμει την επόμενη μέρα και τις αποκαλύψεις που θα λάβουν χώραν. Διότι όπως ξέρετε, «ο πούστης φέρεται και πούστικα». Και κυριολεκτώ με τη λέξη «πούστης».

Αυτοί δε θα δίσταζαν όλοι μαζί να πουλήσουν και τις μάνες τους για μια θέση εξουσίας (το σύνδρομο του ευνούχου δηλαδή, που ευνουχίζονταν για να καταλάβει ύπατα αξιώματα), θα έχουν το φιλότιμο να σωπάσουν όταν ο…αρχηγός τους αποπέμψει; «Βlessing»! (Θεία Χάρις), όπως αναφωνούσαν κι οι παλιοί Αγγλοσάξωνες!

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τα παρασκήνια, το σύνολο των μητσοτακικών βουλευτών που όσο βλέπουν να πλησιάζει όλη αυτή η θύελλα που προανέφερα στις πρώτες γραμμές του κειμένου μου, τόσο και τρέμουν περισσότερο μήπως και δεν επανεκλεγούν και εξ’ αυτού πιέζουν εξ’ ίσου ασφυκτικά τον πρωθυπουργό να πάει το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές, μήπως και περισωθεί η αξιοπρέπεια της παράταξης, ήγουν να εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα ποσοστό γύρω στο 28 με 30%. Γιατί αν αφεθεί η κυβέρνηση στον…χρόνο, ίσως και να συμβεί η καταστροφή του ΓΑΠ, του οποίου τόσο το κόμμα, όσο και ο ίδιος, κατέρρευσαν από το 43% στο…ισοπεδωτικό 16% με τους πακιστανούς να κουνούν τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος. Και περισσότερο, γι αυτόν τον λόγο ανησυχεί η Ντόρα, διότι μια κατάρρευση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει και το τέλος της καριέρας του γιού της, που η οικογένεια τον προορίζει για τον νέο αρχηγό του κόμματος. Επίσης, η Ντόρα παρακολουθεί έντρομη τις φυλλορροές ψηφοφόρων προς τα νέα κόμματα που προέκυψαν από τον πατριωτικό χώρο, δηλαδή τους «Ελεύθερους Ανθρώπους» του Γ. Τράγκα και τους «Δημοκράτες» του Νίκου Καραχάλιου, χωρίς να συμπεριληφθούν αυτά του «Μακεδονικού Κόμματος» και του κινήματος που πιέζεται να δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Χώρια που το ήδη εισαγμένο στη Βουλή κόμμα του Βελόπουλου, η «Ελληνική Λύση», φαίνεται να απορροφά όλη την Χρυσή Αυγή και το παλιό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη, ανεβάζοντας τα ποσοστά του τουλάχιστον στο 7 με 8%. Αν αθροιστούν όλα αυτά σαν ένα σύνολο, τότε συγκεντρώνεται ένα ανετότατο 20 με 25%, που θα συγκλονίσει την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Ήδη ο Γιαννακόπουλος, έχει αρχίσει να μιλάει για μια Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και ΕΕ, για να ανακάμψει οικονομικά και κοινωνικά με βάση το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» και που αποτελούσε διαχρονικά, από τα αρχαία ακόμη χρόνια (βάσει του κειμένου της «Πολιτείας» του Πλάτωνα), την υπόσταση του Έλληνα. Ακόμη κι ο Βελόπουλος ο ίδιος στις εκπομπές του, έχει υπαινιχθεί πως η χώρα ασφυκτιά μέσα στο ευρώ και την ΕΕ και ότι θα πρέπει να επιλέξει εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες και δεν κατονομάζει προσώρας.

Όλες αυτές τις εξελίξεις, τουλάχιστον η Ντόρα, αλλά και το σημιτικό περιβάλλον του πρωθυπουργού εν μέρει, τις τρέμει. Και θα κάνουν τα πάντα για να τις σταματήσουν. Το αν θα τα καταφέρουν όμως, είναι πολύ αμφίβολο.

Εκτός εάν…

… Εκτός δηλαδή, αν το μητσοτακικό καθεστώς, επαναλάβει τις επιλογές (με το στανιό βέβαια, αλλά κάθε συγκυρία είναι και μια ευκαρία) του Μαρτίου του 2020 με την σθεναρότατη αντίσταση στην εισβολή που επιχείρησαν να κάνουν οι Τούρκοι στον Έβρο με τους 40.000 λάθρο. Εκεί δηλαδή που αντιστάθηκε όλη η πατριωτική Ελλάδα πλήν Συριζοαριστεροσημιτικών. Εκτός λοιπόν, κι αν αγνοήσει τις δηλώσεις Μαργαρίτη και Μηταράκη και αντί να …ανοίξει τις πόρτες στις επικείμενες ορδές των Αφγανών που θα βρεθούν ande portas οσονούπω με την…ευγενική χορηγία Ερτογάν. Αν λοιπόν ο Μητσοτάκης κλείσει τα αυτιά στις πιέσεις των σημιτικών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο να ανοίξουν οι πόρτες στα στίφη των «νέων προσφύγων», ίσως και να καθυστερήσει κατά το δοκούν την κατάρρευση του και να πάει σε εκλογές με την όποια ευνοϊκή συγκυρία προκύψει ώς νέο όπλο στη φαρέτρα του, επικαλούμενος ακόμη και το «ΝΔ ή Χάος». Αν δεν συμβεί αυτό και υπακούσει στις Βρυξέλλες, τότε η κατάρρευση θα έρθει σούμπιτη.

Επειδή όμως ο Θεός της Ελλάδας έχει το…κακό συνήθειο (προς απογοήτευσιν των εχθρών της Ελλάδας) να παίρνει τις τύχες της πατρίδας στα δικά Του χέρια, αμφιβάλλω αν θα βγεί οποιοδήποτε σχέδιο ανάσχεσης της κατάρρευσης του καθεστώτος Μητσοτάκη και του «Ψευτορωμαίϊκου» στο σύνολό του. Μέσα στα δικά Του σχέδια, οπωσδήποτε δεν παίζει η σωτηρία των δημίων της Ελλάδας. Τόσο η Παναγιά μας που γιόρταζε πριν τέσσερις μέρες την μετάσταση Της δίπλα στην ίδια την Αγία Τριάδα, όσο και οι χιλιάδες χιλιών μαρτύρων και Αγίων, έχουν διαφορετική άποψη για τα τεκταινόμενα, που πιέζουν ήδη τον Μεγαλοδύναμο να πάρει τα…ανάλογα μέτρα. Το μαρτυρούν άλλως τε τα νέα «ανεξήγητα» με την ανθρώπινη λογική, «θαύματα» που συνετελέσθησαν τις τελευταίες μέρες με τις πυρκαγιές.

Άρα λοιπόν, η άποψη μου είναι (και πάλι το επαναλαμβάνω) ότι πιθανόν να μη φτάσουμε ΟΥΤΕ στις εκλογές. Το Χάος, είναι η πιο πιθανή εξέλιξη. Ο Μητσοτάκης θα πέσει βιαίως και από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα επακολουθήσει. Ο Μητσοτάκης είναι ένα θρασύδειλο πολιτικό κάθαρμα, που θα κάνει τα πάντα για να μην πέσει από τον θώκο της εξουσίας. Θα εκβιάσει και θα απειλήσει τους πάντες. Η αμετροέπεια στο χαρακτήρα του, η αβελτηρία που κυριαρχεί στις αποφάσεις του και ο αμοραλισμός που διέπει την πολιτική του, δείχνουν και την πορεία που επίκειται να ακολουθήσει. Και ως εκ τούτου, η συνέπεια θα είναι η πλήρης κατάρρευση τόσο του ιδίου, όσο και της ιστορικής Νέας Δημοκρατίας, που όπως φαίνεται, θα αποτέλεσει και τους τίτλους τέλους της Μεταπολίτευσης και ίσως και της Ελλάδας που ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια.

Για την Νέα Ελλάδα που έρχεται μετά και την αρχή μιας νέας εποχής για την Ανθρωπότητα, θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο μας. Ως τότε, ο Θεός να μας βοηθήσει…

Πύρινος Λόγιος

sergioschrys@outlook.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου