MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ισπανία: Οργή και πετροπόλεμος στις γειτονιές για τις εξώσεις

Μάχες πολιτών με την δημοτική αστυνομία σημειώνονται καθημερινά στις γειτονιές της Ισπανίας, όπου συνεχίζονται οι εξώσεις λόγω χρεών...

Το τελευταίο θύμα, ήταν ένας 54χρονος άνδρας με ολική αναπηρία στη Μαδρίτη. Ο Αντόνιο Αργκόμπια υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το ενοίκιο. 

Με εντολή Σαμαρά...οι δικαστές θα βγάζουν ότι αποφάσεις γουστάρει αυτός!

Οργή στο Μαξίμου για τα επικίνδυνα παιχνίδια των δικαστών

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας για τα Ειδικά Μισθολόγια έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και την οργισμένη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά.


Νέο χαράτσι με το πρόσχημα των σεισμών: Υποχρεωτική ασφάλιση σε όλα τα ακίνητα!

Νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το πρόσχημα των σεισμών.

Δεν έχουν τέλος τα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, οι ζημιές που υπέστησαν όλα σχεδόν τα σπίτια στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς, ενεργοποίησε μία παλαιότερη πρόταση-απαίτηση της τρόικας για την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων απέναντι στο σεισμικό κίνδυνο αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές.

Κάτω από Γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο δήμοι και περιφέρειες!

του Περικλή Καπετανόπουλου

Κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο δώδεκα ελληνικοί δήμοι, δύο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση, σε εφαρμογή της ελληνογερμανικης συμφωνίας του Μαρτίου 2010, μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αγκελας Μέρκελ.

Πρόκειται για τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καλλιθέας , Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρόδου, Αμφιλοχίας, Παιωνίων, Πλαστήρα και Νεάπολης , τις αιρετές περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας και την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής.

Γ.Bαρουφάκης: "Η Ελλάδα ...τετέλεσται"

Είναι, πλέον, εμφανές ότι η χώρα μας έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να διαφεντεύει το μέλλον της, γράφει στο protagon.gr ο Γιάννης Βαρουφάκης και προτείνει τρεις τρόπους για να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό.

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης

Όταν την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντηση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπουργοί των «κραταιών» χωρών αποσύρθηκαν κατ' ιδίαν για να συσκεφτούν για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς το ελληνικό δημόσιο χρέος, χωρίς καν να προσκαλέσουν τον έλληνα υπουργό Oικονομικών, όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα... τετέλεσται. 

Χρωστούν στην Ελλάδα 10 δισ. από παλιά ομόλογα και το «Der Spiegel» παρουσιάζει την υποχρέωση ως κίνησης καλής θέλησης

Τα 10 δισ. ευρώ που θα εμφανιστούν εντός των επόμενων μηνών ως «δώρο» από τους Γερμανούς προς την Ελλάδα, δηλαδή ως χρηματοδότηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να γλυκάνουν την επόμενη δανειακή σύμβαση, δεν είναι δώρο, αλλά συμβατική υποχρέωση των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών που δεν τηρήθηκε εκ μέρους τους.