MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Αυτή είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι»

Την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού σχηματισμού «Ελεύθεροι Άνθρωποι» κατέθεσε ο Γ.Τράγκας η οποία αυτούσια είναι η ακόλουθη:


Η γένεση του Kινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» είναι η βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Είναι η κοινή απόφαση των Ελλήνων να προχωρήσουν χωρίς τις παλιές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων σε μια βαθύτατη τομή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, με ανανέωση των προσώπων και αναγέννηση των αρχών και των αξιών που χάθηκαν την τελευταία δεκαετία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει Ελευθερία. Θέλει ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και όχι εκπτώσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει Κοινωνική Δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αστυνομικά μέτρα και ένα αντιλαϊκό πρόσωπο εξουσίας.

Γεωπολιτικές και οικονομικές απειλές

Η Ευρώπη οδηγείται σε μεγάλα οικονομικά και πιθανόν γεωπολιτικά προβλήματα – για τα οποία χώρες όπως η Ελλάδα είναι εντελώς απροετοίμαστες και κυριολεκτικά ανοχύρωτες.

Επικαιρότητα

Ενώ η Ρωσία συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με την Ουκρανία, οι Η.Π.Α. ενημέρωσαν την Τουρκία πως δύο πολεμικά τους πλοία θα περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου στις 4 Μαΐου, με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα – λίγες ημέρες αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του εκεί. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως θα μετακινήσει πάνω από δέκα πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα στη Μαύρη Θάλασσα (πηγή) – ενώ λίγο πριν ο πρόεδρος Putin, σε συνέντευξη του στο Νταβός, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ενός παγκοσμίου πολέμου.


Αθανάσιος Δρούγος: Πάνε για μεγάλη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσία στην Ουκρανία

Αθανάσιος Δρούγος, ο γεωστρατηγικός αναλυτής στην εκπομπή "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" (09/04/2021).
 
Θέμα : Γεωπολιτικά, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Ουκρανία
  
 

Χρέη, χρέη, χρέη!

Όταν καθυστερούμε και αναβάλλουμε κάτι για το μέλλον, είναι ξεκάθαρο πως το κάνουμε εις βάρος των απογόνων μας – αφού η ζωή όλων μας κάποια στιγμή τελειώνει. Ακόμη χειρότερα, όταν δαπανάμε σήμερα τόσο μεγάλα ποσά, όπως τα 20 δις € έλλειμμα του 2020, τα 24 δις € για τις τράπεζες κοκ., για να επιβιώσει η δική μας γενιά, υποδουλώνουμε την επόμενη – την καθιστούμε δηλαδή σκλάβο χρέους προτού καν γεννηθεί και μάλιστα σε μία χώρα που δεν θα κατέχει πλέον τίποτα. Έχουμε σκεφθεί αλήθεια εάν αυτό είναι έντιμο απέναντι στα παιδιά μας; Απέναντι στην πατρίδα μας που θα μας αναγκάσουν ξανά να παραδώσουμε εθνική κυριαρχία, ως αντάλλαγμα για τα χρέη; Έχουμε την εντύπωση πως όχι – ενώ ακριβώς αυτό μας στενοχωρεί.