MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Παγκόσμια Πολιτεία Εποπτείας: Έρχεται νέο οργουελικού τύπου δίκτυο παρακολούθησης

Σχέδια για τη Νέα Διατλαντική Βάση Δεδομένων Αναγνώρισης Προσώπου ΕΕ-ΗΠΑ

Πολλά πράγματα γράφονται στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη φρίκη του κινεζικού κράτους επιτήρησης. Αυτός είναι ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος για το δυτικό κατεστημένο να ξεγλιστρήσουν από αυτό που επί του παρόντος λαμβάνει διαστάσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Το μεγάλο βατερλώ του κράτους των Αθηνών: Γιατί εξεγέρθηκαν οι περήφανοι νησιώτες μας;

File Photo: Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην
πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα
της ΑΔΕΔΥ, και πορεία που κατέληξε στην Γενική
Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με αίτημα
την άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και την αποχώρηση
των ΜΑΤ, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
 
Με το που ανακοινώθηκαν οι επιτάξεις κάποιοι έσπευσαν να προδικάσουν ότι πάμε για επανάληψη του αντάρτικου σε Σκουριές και Κερατέα. Και κάποιοι, ακόμη πιο ανυποψίαστοι και μυγοχάφτες προέβλεψαν ότι με το που θα βγουν τα ΜΑΤ από τα πλοία, οι νησιώτες θα παραδοθούν γιατί θα αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αστειεύεται… 

Εσφαλμένες εκτιμήσεις και οι δύο. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για υποβάθμιση ποιότητας ζωής από ένα ορυχείο ή έναν ΧΥΤΑ στη περίμετρο του χωριού σου. Μιλάμε για το βιός των ανθρώπων, για την ασφάλεια των παιδιών τους, για την ναρκοθέτηση του μέλλοντος τους. Για την βίαιη αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης, της κοινωνικής συνοχής και την θρησκευτικής ομοιογένειας. Και εν τέλει για την κατάληψη ελληνικού εδάφους με στόχο την σύντηξη των νησιών μας με την ασιατική τουρκική ενδοχώρα. 

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: 13.000 πρόσφυγες στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας

Oι συγκεντρώσεις μεταναστών αριθμούν «από πολλές δεκάδες ως 3.000 και πλέον»
 
Τουλάχιστον 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας- Ελλάδας, μετά την απειλή του Τούρκου προέδρου R.T. Erdogan ότι θα αφήσει να περάσουν πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
 

Ο κινεζικός εφιάλτης

Δεκάδες βιομηχανίες και αλυσίδες εφοδιασμού έχουν πληγεί πολύ σοβαρά στην Κίνα, ενώ η κυβέρνηση, προσπαθώντας να διευκολύνει τις επιχειρήσεις, χορηγεί δάνεια εκτάκτου ανάγκης. Πολλά εργοστάσια κλείνουν μέχρι νεωτέρας, με τις γραμμές συναρμολόγησης των εταιρειών αυτοκινήτων, όπως της VW ή της TOYOTA να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Χιλιάδες γραφεία, καταστήματα και κινηματογράφοι είναι κλειστοί, με τα εστιατόρια να είναι άδεια. Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλά σημαία, ενώ έχουν περιορισθεί οι μεταφορές μακρινών αποστάσεων. Ο τουρισμός έχει μηδενισθεί, ενώ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια επιμήκυναν τις διακοπές τους για το νέο έτος. Πόλεις με εκατομμύρια πληθυσμό έχουν απομονωθεί με τη λήψη δρακόντειων μέτρων, με αρκετές αεροπορικές εταιρείες να έχουν αναστείλει μέρος ή το σύνολο των πτήσεων τους προς την Κίνα.