MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου Λούλα έθεσαν υπό έλεγχο τα κυβερνητικά κτίρια μετά την εισβολή των «Μπολσοναριστών»

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος κήρυξε «ομοσπονδιακή παρέμβαση» και ανέλαβε τον έλεγχο όλων των δυνάμεων ασφαλείας της Μπραζίλια
 
Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο στην Μπραζίλια όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Globonews.
 
Έλαβαν χώρα 30 συλλήψεις.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Το Ελληνογαλλικό Αμυντικό Σύμφωνο φρένο (;) στις «πυραυλικές απειλές» του Ερντογάν και στο τουρκικό casus belli

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής,
notismarias@gmail.com
 
Με σταθερό τρόπο ο Ερντογάν κλιμακώνει τις απειλές του κατά της Πατρίδας μας φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι θα πλήξει την Αθήνα με τον πύραυλο Tayfun (www.kathimerini.gr 11/12/2022).
 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Τσαβούσογλου δηλώνοντας ότι το παράνομο τουρκικό casus belli  ισχύει και σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων και νοτίως της Κρήτης (www.kathimerini.gr 30/12/2022). Ακολούθησε ο Καλίν ο οποίος χωρίς να αναφερθεί ρητά στο casus belli τόνισε ότι σε περίπτωση επέκτασης των Ελληνικών χωρικών υδάτων στην Κρήτη η Τουρκία «θα απαντήσει με ισχυρό τρόπο και δεν θα δεχθεί με τίποτα οποιαδήποτε επέκταση έστω και ένα μίλι παραπάνω» (www.crisismonitor.gr 4/1/2023).
 

Έρχεται γεωπολιτικό τσουνάμι – Η Ουκρανία ήταν η αρχή, το 2023 θα φύγει με εκκωφαντικό τρόπο μία ολόκληρη ιστορική περίοδος

Επίκειται ιστορική αλλαγή μέσα στο 2023 - Τελειώνει ολόκληρη η περίοδος που άρχισε το 1991 με την πτώση της ΕΣΣΔ 
 
Το 2023 αρχίζει με το ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε μία κατάσταση ανησυχίας καθώς ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε ότι, η φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Admiral Gorshkov εξοπλισμένη με τους τρομερούς υπερηχητικούς πυραύλους Zircon έχει αρχίσει ένα μεγάλο ταξίδι που περιλαμβάνει τον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό και φυσικά τη Μεσόγειο.
 
Αυτός ο πλους δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία εκτιμά σε ανάλυσή του ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar.
 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 1,3 ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ! Τρίζει το Βερολίνο

Χαμός κυριολεκτικά στην Ευρώπη, από την επιθετική πια απαίτηση της Πολωνίας για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από την Γερμανία ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ, για την οποία και προσφεύγει πια στον ίδιο τον ΟΗΕ, κάνοντας το Βερολίνο να τρίζει συθέμελα! 
Καθώς η Βαρσοβία εκμεταλλεύεται τώρα άριστα την συγκυρία της Ρωσικής Εισβολής και της τρομακτικής καταστροφής της Ουκρανίας, που βλέπει, νιώθει και συνειδητοποιεί όλη πλέον η σύγχρονη διεθνής κοινότητα, αποκτώντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια πλέον εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!