MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - Έτσι μας κατέστρεψε το δημόσιο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους διορισμούς τους

Μια αποκαλυπτική μελέτη παρουσιάζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό του δελτίο με την οποία απεικονίζει τα δεινά των διορισμών των κομματικών στρατών στο Δημόσιο και ειδικά στη μετά ευρώ εποχή.

Το ελληνικό κράτος πληρώνει υψηλότερους μικτούς μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα, ακριβώς όπως γίνεται και στην μέση ευρωπαϊκή χώρα, με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα είναι 20 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο απ’ ό,τι στην ΕΕ-28. Επίσης, η Ελλάδα απασχολεί στο «στενό» δημόσιο τομέα διπλάσιους μισθωτούς εργαζόμενους (16%), ως ποσοστό του συνόλου της μισθωτής απασχόλησης απ’ ό,τι η ΕΕ-28 (8%). 

Τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία

Φαίνεται πως οι μικρότερες χώρες της Ευρωζώνης θυσιάζονται για να ενισχυθούν οι μεγαλύτερες – με την έννοια πως προωθείται σταδιακά η «απορρόφηση» της Πορτογαλίας από την Ισπανία, όπως της Ελλάδας από τη Γερμανία

«Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει χωρίσει τους εργαζομένους της στην Πορτογαλία σε τρεις βασικές κατηγορίες: στην κόκκινη, στην πορτοκαλί και στην πράσινη (όπως τα φανάρια στους δρόμους). 

Στην κόκκινη καταχωρούνται αυτοί που είναι προς άμεση απόλυση, στην πορτοκαλί οι επόμενοι υποψήφιοι, ενώ στην πράσινη όλοι οι υπόλοιποι – με κριτήριο το εάν μιλούν ή όχι, εάν διαμαρτύρονται, εάν δουλεύουν παραπάνω ώρες χωρίς υπερωρίες ή/και χωρίς διαλείμματα κοκ. Λέγεται δε πως παρακολουθούνται ακόμη και στα αποδυτήρια ή στις καντίνες φαγητού από κρυφές κάμερες, όπως είχε τεκμηριωθεί κάποτε στα γερμανικά καταστήματα αλυσίδων – έτσι ώστε να κρίνεται σωστά η συμπεριφορά τους» (πηγή).

ΚΑΖΑΚΗΣ : Πού μας πάνε κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε

Η κυβέρνηση βιάζεται να περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο το φορολογικό και ασφαλιστικό για να πάει τη Δευτέρα στο Eurogroup. Γιατί βιάζεται; Το Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσει ότι θέλει να εμφανίσει την ψήφιση αυτή στο Eurogroup, ως ένδειξη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Όμως, τα συγκεκριμένα νομοσχέδια δεν έχουν τύχει της έγκρισης των δανειστών. Κι αυτό ίσως να θεωρηθεί από το Eurogroup ως «μονομερής ενέργεια» και να ζητηθεί είτε να παρθούν πίσω, είτε να τροποποιηθούν επί το χείριστο. 

Σκλήρυνση του «Δόγματος του Σοκ» από το ΔΝΤ

Στα τέλη του 2010 είχε κυκλοφορήσει στη χώρα μας η μετάφραση του βιβλίου της Καναδής δημοσιογράφου Ναόμι Κλάιν (Naomi Klein) με τίτλο «Το Δόγμα του Σοκ» (τίτλος στα αγγλικά The Shock Doctrine), που εκδόθηκε το 2007 και στο οποίο γίνεται ανάλυση και εκτεταμένη περιγραφή της εφαρμογής των θεωριών της Σχολής του Σικάγου, ιδρυτής της οποίας... ήταν ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο αυτό Μίλτον Φρίντμαν (Milton Friedman).

Στις 27.1.2011 είχε δημοσιευτεί στην «Ελευθεροτυπία» ένα άρθρο μου με τίτλο «Σε πλήρη εφαρμογή το "Δόγμα του Σοκ" στην Ελλάδα». 

Ο Παπασταύρου και γύρω γύρω όλοι - Τα Ιδρύματα Diman, Green Shamrock και Aisios

Τα λεγόμενα Panama papers αποκαλύπτουν πέρα από τους κρυφούς ιδιοκτήτες εταιριών κι ένα πλέγμα διαφθοράς. Πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους μέσω offshore και παράλληλα σχετίζονται με μίζες εξοπλιστικών, ξέπλυμα χρήματος, μετακίνηση μαύρου κεφαλαίου, ακόμη και με τη Siemens και κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν κοινό παρονομαστή... τον Σταύρο Παπασταύρου. 

Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο σκληροπυρηνικός Pyatt που στήριξε το πραξικόπημα στην Ουκρανία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζέφρευ Πύατ στην Ελλάδα ο οποίος αναμένεται και να διαδεχτεί τον Ντέιβιντ Πιρς, ή για την ακρίβεια η πρόταση του State Department για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου πρέσβη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους ο Πύατ έχει ένα διαφορετικό προφίλ σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πρόκειται για έναν αρκετά έμπειρο και «μπαρουτοκαπνισμένο» διπλωμάτη με ειδικότητα στο χειρισμό μεγάλων κρίσεων! 



152 νησιά νησίδες και βραχονησίδες θέλει η Τουρκία - Όλα τα ονόματα!

Δεν είναι ούτε 16,ούτε 17 ,ούτε 18 τα νησιά και οι νησίδες στα οποία η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Δεν γνωρίζουμε που οφείλεται η “δημοσιογραφική αμνησία” κάποιων που τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να μας πεισουν ότι το θέμα των τουρκικών αμφισβητήσεων έχει ξαφνικά περιοριστεί από το 1996 και μετά.