MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Φορολογικές δηλώσεις 2018: «Μεγάλος Αδελφός» το νέο έντυπο Ε3

Στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» περίπου 1,5 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρήσεων και αγροτών προχωρά η εφορία μέσω του νέου εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωσης.

Το έντυπο Ε3 θα πρέπει να υποβληθεί πριν από την υποβολή του Ε1, ενώ οι σύζυγοι που αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλουν το έντυπο Ε3 με τους δικούς τους ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Σοκ και δέος στην Αργεντινή

Η νέα προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ παρέλυσε τους Πολίτες της, ενώ το κράτος που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά μαζί της, αν και πολύ χειρότερα, είναι η Τουρκία – ο πρόεδρος της οποίας όμως είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως θα προτιμούσε τον πόλεμο παρά να ζητήσει τη βοήθεια του Ταμείου, γνωρίζοντας πως αυτό που θα τον περίμενε τότε θα ήταν η βίαιη ανατροπή του.

Ανάλυση

Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε καταλάβει ακόμη πως πρέπει να βρίσκουμε λύσεις για τα προβλήματα μας εντός των υφισταμένων συνθηκών – αφού η αλλαγή τους, εάν είναι εφικτή, απαιτεί συχνά χρόνο που δεν έχει κανείς στη διάθεση του. Εν προκειμένω, το ζητούμενο είναι η εξυγίανση της πατρίδας μας εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, με δεδομένο το ότι είμαστε εγκλωβισμένοι – χωρίς καμία δυνατότητα βιώσιμης εξόδου μετά την προδοσία του PSI και την τρίτη δανειακή σύμβαση του 2015, η οποία υπεγράφη από την πλειοψηφία των βουλευτών, κατοχυρώνοντας όλες τις προηγούμενες. 

ΑΣ ΑΡΧΟΥΣΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Του Πέτρου Χασάπη

Ο Αϊνστάϊν είχε πει πως το 50% της λύσης ενός προβλήματος είναι η κατανόηση του προβλήματος.

Ας έρθουμε τώρα στην κατάστασή μας, στη χρεοκοπία της χώρας μας. Η χρεοκοπία στην οποία

οδηγήθηκε η μεταπολιτευτική Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία και την υφιστάμεθα όλοι μας. Προκειμένου λοιπόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, θα πρέπει πρώτα να κατανοηθεί το πρόβλημα. Δηλαδή να κατανοηθεί η αιτία που προκάλεσε τη χρεοκοπία.

Η Γερμανία εξοπλίζει την Τουρκία με υποβρύχια

Έξι καταδιωκτικά υποβρύχια της κλάσης 214 πρόκειται να λάβει η Τουρκία από την γερμανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), στα πλαίσια εξοπλιστικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία είχε υπογραφεί το 2009. Ωστόσο, η συμφωνία για την πώληση υποβρυχίων δημιουργεί κλίμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Γερμανίας, μετά τη συμμετοχή γερμανικών τανκ σε επίθεση κατά Κούρδων στη Συρία. To Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) τονίζει πως με τα υποβρύχια θα αυξηθεί η τουρκική επιθετική πολιτική στη Μεσόγειο.

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ επιστρέφει η Αργεντινή – Ζητάει δάνειο έως 30 δισ. δολάρια!

Στην «αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επιστρέφει η Αργεντινή, καθώς, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πλευρές ξεκινούν συνομιλίες για την ένταξη της χώρας σε μία γραμμή χρηματοδότησης.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι.

Η καθοδική πορεία του νομίσματος και των ομολόγων της χώρας της Λατινικής Αμερικής συνεχίζεται, παρά τις παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας, που αύξησε το επιτόκιο στο 40% από 27,25% μέσα σε μία εβδομάδα.