MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Με πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ κουκουλώνουν το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών

Από το Omegapress.gr
 
Μεθοδεύσεις που θυμίζουν τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα, συμμαχίες που παραπέμπουν σε έναν άλλο κόσμο, σκοτεινό, βρώμικο και βαθύτατα αντιθεσμικό, καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τον διορισμό των νέων μελών της ΑΔΑΕ. Μιας Ανεξάρτητης Αρχής που εξέθεσε και αποκάλυψε το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου  και την ΕΥΠ για τις υποκλοπές. Οι μεθοδεύσεις έγιναν σε χρόνο ρεκόρ για να προλάβει το σύστημα Μητσοτάκη την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ και η δημοσίευση στο ΦΕΚ έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 

Όλο και πιο κοντά στον όλεθρο ο κόσμος - Αυξάνονται ραγδαία τα παγκόσμια αποθέματα πυρηνικών κεφαλών

Κυρίως η Κίνα, αλλά και η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα, το Πακιστάν και η Ινδία, αύξησαν τα αποθέματα πυρηνικών όπλων 
 
Ενώ πυρηνικές δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία δεν πιστεύεται ότι αύξησαν το οπλοστάσιό τους από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, υπήρξε όμως συνολική αύξηση στον αριθμό των αποθηκευμένων πυρηνικών κεφαλών αυτή την περίοδο, παγκοσμίως.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Statista, κυρίως η Κίνα, αλλά και η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα, το Πακιστάν και η Ινδία οδήγησαν σε αυτή την άνοδο, διευρύνοντας τον αριθμό των όπλων που έχουν στη διάθεσή τους - είτε είναι αποθηκευμένα είτε έχουν ήδη αναπτυχθεί - κατά ένα 86 συνολικά.

Ο Ιωάννης Μάζης σπάει την «ομερτά» για τη νέα γενοκτονία των Αρμενίων…

Την τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ με τους θανάτους Αρμενίων και τις βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών σχολίασε ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικός Γεωγραφίας, Ιωάννης Μάζης ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live.