MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειος και Αποκαλύψεις

⭕️ Ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, Διεθνούς Δικαίου του Περιβάλλοντος και Διεθνούς Δικαίου της Ανάπτυξης, Γρηγόρης Τσάλτας


⭕️ Ο Παναγιώτης Τσάκωνας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, σπουδών Ασφάλειας και ανάλυσης Εξωτερικής πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ

⭕️ Ο Ηλίας Κουσκουβέλης , καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αντίδραση του πατέρα της ΑΟΖ Θεόδωρου Καρυώτη για την τριμερή της Λευκωσίας

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Φωτογραφία από το αρχείο του
Απόσπασμα από την κοινή δήλωση των ηγετών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου μετά την συνάντηση στην Λευκωσία:


«Υπογραμμίσαμε ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα πρέπει να γίνει μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης με καλή πίστη, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Καλούμε την Τουρκία να αποδεχθεί την πρόσκληση της Κύπρου για διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη θαλάσσια οριοθέτηση ή να θέσει το θέμα στο διεθνές δικαστήριο.»


Το FBI έτοιμο να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Τζο Μπάιντεν για διαφθορά - Ανακρίνει συνεργάτη του γιου του!

Το FBI κάλεσε για κατάθεση τον πρώην συνεργάτη του γιου του Τζο Μπάιντεν, Τόνι Μπομπουλίνσκι, καθώς φέρεται να έχει αποδείξεις για διαφθορά της οικογένειας Μπάιντεν στην Ουκρανία.


Ο Ουκρανός επιχειρηματίας υποστήριξε ότι μπορεί να αποδείξει τις συζητήσεις για επιχειρηματική συμφωνία με την οικογένεια Μπάιντεν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του FBI και την κλήση του για κατάθεση.

Ο Μπομπουλίνσκι υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι διαθέτει υλικό με κείμενα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία αποδεικνύεται η εμπλοκή της οικογένειας Μπάιντεν.

Επίκειται η σύλληψη του Χάντερ Μπάιντεν; Θα τον αυτοκτονήσουν, όπως τον Έπστιν;

Ο δικηγόρος του Προέδρου Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, έδωσε χθες στην πολιτειακή αστυνομία του Ντέλαγουερ, αντίγραφα του υλικού από το «λάπτοπ από την κόλαση», όπως το αποκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, στο κανάλι News Max, αποκάλυψε, πως μέσα στο λάπτοπ υπάρχει αρκετό υλικό, που δείχνει μεταξύ άλλων, ότι ο Χάντερ, έκανε σεx με 14χρονη και πως υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Τζο Μπάιντεν, έχει λάβει περίπου 40 με 50 εκατομμύρια δολάρια μίζες.

Εάν η πολιτειακή αστυνομία κάνει το καθήκον της, όχι όπως το FBI, που αγνόησε προκλητικά τα ενοχοποιητικά στοιχεία, τότε, ο Χάντερ Μπάιντεν, δύσκολα θα αποφύγει την σύλληψη. Ο Πρόεδρος Τραμπ επίσης, έδωσε εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλλιαμ Μπαρ, να διορίσει ειδικό ανακριτή που θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Όλα δείχνουν, ότι υπάρχει και η εμπλοκή του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρρυ, στις «διευκολύνσεις» προς τους Κινέζους.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού "Covid-19, Οικονομία, Υδρογονάνθρακες και Στρατηγική" Ράδιο Λασίθι.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού "Covid-19, Οικονομία, Υδρογονάνθρακες και Στρατηγική" Ράδιο Λασίθι. Ιεράπετρα Κρήτης

23 Οκτωβρίου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία,  ΑΟΖ, Κύπρος, Προκλήσεις