MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ιωάννης Μάζης και Κώστας Γρίβας κάρφωσαν την σημαία στην «καρδιά του κτήνους»

Άρθρο – κόλαφος κορυφαίου γαλλικού περιοδικού κατά της Τουρκίας με την μαεστρία των κορυφαίων Ελλήνων ακαδημαϊκών


Χτύπημα εκτός συνόρων από τους έγκριτους Έλληνες καθηγητές και πραγματικούς πατριώτες, Ιωάννη Μάζη και Κώστα Γρίβα. Το χτύπημα αυτή τη φορά έγινε στο κορυφαίο γαλλικό περιοδικό Le Point Το οποίο δημοσιεύει ένα άρθρο – καταπέλτη κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν, φιλοξενώντας τις συνεντεύξεις των δύο κορυφαίων ακαδημαϊκών που κυριολεκτικά συνθλίβουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς, με τον τρόπο που θα έπρεπε να κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος. Ειδικά στο διεθνή στίβο και όχι στην επικοινωνιακή προπαγάνδα στην οποία εξαντλείται, για να κατευνάζει τους ιθαγενείς ψηφοφόρους.

Γιώργος Φίλης, "δει δη χρημάτων, ω Άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων"

Προειδοποιούσε ο καθηγητής Γιώργος Φίλης για την τουρκική πολιτική και την στάση / θέση της χώρας μας.


Ο Καθηγητής χρησιμοποιεί την Ομιλία του Δημοσθένη στον Ὀλυνθιακὸ α΄ (1) (16-20)

"Τὸ μὲν οὖν ἐπιτιμᾶν ἴσως φήσαι τις ἂν ῥᾴδιον καὶ παντὸς εἶναι, τὸ δ᾽ ὑπὲρ τῶν παρόντων ὅ τι δεῖ πράττειν ἀποφαίνεσθαι, τοῦτ᾽ εἶναι συμβούλου. ἐγὼ δ᾽ οὐκ ἀγνοῶ μέν, ὦ ἄνδρες Ἀθηναῖοι, τοῦθ᾽ ὅτι πολλάκις ὑμεῖς οὐ τοὺς αἰτίους, ἀλλὰ τοὺς ὑστάτους περὶ τῶν πραγμάτων εἰπόντας ἐν ὀργῇ ποιεῖσθε, ἄν τι μὴ κατὰ γνώμην ἐκβῇ· οὐ μὴν οἶμαι δεῖν τὴν ἰδίαν ἀσφάλειαν σκοποῦνθ᾽ ὑποστείλασθαι περὶ ὧν ὑμῖν συμφέρειν ἡγοῦμαι. φημὶ δὴ διχῇ βοηθητέον εἶναι τοῖς πράγμασιν ὑμῖν, τῷ τε τὰς πόλεις τοῖς Ὀλυνθίοις σῴζειν καὶ τοὺς τοῦτο ποιήσοντας στρατιώτας ἐκπέμπειν, καὶ τῷ τὴν ἐκείνου χώραν κακῶς ποιεῖν καὶ τριήρεσι καὶ στρατιώταις ἑτέροις· εἰ δὲ θατέρου τούτων ὀλιγωρήσετε, ὀκνῶ μὴ μάταιος ἡμῖν ἡ στρατεία γένηται. εἴτε γὰρ ὑμῶν τὴν ἐκείνου κακῶς ποιούντων, ὑπομείνας τοῦτ᾽ Ὄλυνθον παραστήσεται, ῥᾳδίως ἐπὶ τὴν οἰκείαν ἐλθὼν ἀμυνεῖται· εἴτε βοηθησάντων μόνον ὑμῶν εἰς Ὄλυνθον, ἀκινδύνως ὁρῶν ἔχοντα τὰ οἴκοι, προσκαθεδεῖται καὶ προσεδρεύσει τοῖς πράγμασι, περιέσται τῷ χρόνῳ τῶν πολιορκουμένων. δεῖ δὴ πολλὴν καὶ διχῇ τὴν βοήθειαν εἶναι.
 

«Συντρίψτε την Τουρκία!» – Οι FT εκθέτουν βάναυσα Στόλτεμπεργκ και Μητσοτάκη…

… Αλλά αυτή την ανάλυση δεν θα την διαβάσετε σε κανένα ΜΜΕ!


Μεγάλη προσπάθεια παρατηρείται στα φιλοκυβερνητικά κυρίως ΜΜΕ, να προβληθεί ελλιπώς και ελαφρά αλλοιωμένη η επιστολή – βόμβα των financial times για το θέμα της Τουρκίας.

Η εξήγηση για αυτή την απόπειρα αλλοίωσης του πραγματικού νοήματος της επιστολής, είναι απλή. Η επιστολή του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Μαρκ Γουάλας και της κορυφαίας αναλύτριας Μαντλίν Τζόελσον, αποτελούν πραγματικό ράπισμα τόσο για τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Γιαλαντζί τουρκοφάγοι»! Ο Λ.Τζούμης γράφει για τον τραγέλαφο των τουρκικών σήριαλ στην ελληνική TV!

Τραγέλαφος με τον «Δούρειο Ίππο» της Τουρκίας 
 
Ένα λεπτό μετά την καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας από παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, πολιτικούς, αναλυτές, κ.λπ, ακολουθεί διαφήμιση της νέας τουρκικής τηλεοπτικής σειράς που όπως αναφέρεται θα μας «καθηλώσει». Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπά κόκκινο, τη στιγμή που καθημερινά Τούρκοι αξιωματούχοι μας απειλούν με ακραίες δηλώσεις και η Τουρκία εξευτελίζει κάθε έννοια εναέριων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, συνεχίζεται ο πολιτιστικός βομβαρδισμός με τουρκικές τηλεοπτικές σειρές.

Γράφει ο
ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ


Το τραγελαφικό της υπόθεσης, εκτός από το προαναφερθέν γεγονός καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας και ταυτόχρονα της διαφήμισης των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών είναι ότι πάνω από εκατό εταιρίες ελληνικών συμφερόντων αποτελούν τους διαφημιστικούς χορηγούς αυτών. 
 

ΑΑΔΕ: Έκρηξη κόκκινων οφειλετών – Στα 3,77 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο τέλος Μαΐου

Συγκεκριμένα τον Μάϊο, σε σχέση με τον Απρίλιο οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 800.093 άτομα ή 20,28% με το συνολικό αριθμό των οφειλετών να εκτινάσσεται ξανά πάνω από τα 4 εκατ. και να διαμορφώνεται σε 4.744.758 από 3.944.665 που ήταν τον Απρίλιο.
 
Έκρηξη του αριθμού των φορολογούμενων που άφησαν απλήρωτους φόρους στην Εφορία τον Μάϊο, έδειξαν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.
 
Συγκεκριμένα τον Μάϊο, σε σχέση με τον Απρίλιο οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 800.093 άτομα ή 20,28% με το συνολικό αριθμό των οφειλετών να εκτινάσσεται ξανά πάνω από τα 4 εκατ. και να διαμορφώνεται σε 4.744.758 από 3.944.665 που ήταν τον Απρίλιο.