MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία – Ο ρόλος των τουρκικών drones

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ παρουσίασε στοιχεία για ΗΠΑ και Γερμανία, αλλά και για το πως εμπλέκεται η Άγκυρα


Σε νέες αποκαλύψεις που αφορούν την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία προχώρησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια, ο οποίος έκανε λόγο για «τεκμηριωμένα στοιχεία ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εμπλέκεται άμεσα στην εφαρμογή στην Ουκρανία επικίνδυνων βιολογικών πρότζεκτ που έχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός μυστικού στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος».

Η μεγάλη αβεβαιότητα στη Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα

Η πολλαπλή κρίση, η εμφάνιση νεών φαινομένων και τάσεων στις κοινωνίες , η ανάδυση νέων στρατηγικών ζητημάτων και η ραγδαία αναδιάταξη στη Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα


Τι επιταχύνει στο κόσμο αλλά και στον Ευρωπαϊκό χώρο , μετά από 79 ημέρες πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας , ο πόλεμος και η αναμέτρηση της Ρωσίας με την Δύση μέσω αντιπροσώπου , σε όλα τα πεδία. Η ανάδυση της βαθύτερης αντιπαράθεσης ΗΠΑ- Κίνας , τα νέα κέντρα ενός πολυπολικού κόσμου που τέμνεται όμως όλο και περισσότερο μεταξύ δύο κόσμων

«Κεφάλια» καθηγητών στρατιωτικών σχολών ζητούν από τον ΥΠΕΞ και τον ΥΕΘΑ! Επικίνδυνος νεο-μακαρθισμός στην Αθήνα

Όσοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν υπερβολές τις διαπιστώσεις για κλίμα νεο-μακαρθισμού και λογοκρισίας στο θέμα του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας θα πρέπει να το ξανασκεφθούν. Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα και το κλίμα αυτό ακόμη και κατά επιφανών επιστημόνων πριμοδοτείται -συνειδητά ή ασυνείδητα- από την κυβέρνηση.


Το να ζητείται η παρέμβαση υπουργών της κυβέρνησης για να διωχθούν πανεπιστημιακοί καθηγητές που ΔΕΝ δικαιολογούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αναλύουν την κατάσταση δεν είναι μακαρθισμός; Δεν είναι λογοκρισία; Δεν είναι φασισμός και μάλιστα απ ΄ όσους υποτίθεται κόπτονται για τη δημοκρατία; Μάλλον δεν έχουν καμία σχέση μαζί της…

Φώσκολος: Τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων μπορούν να σώσουν τη χώρα μας και την Ευρώπη

«Tο ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης θα λυθεί όταν αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει σε συνέντευξή του στο zougla.gr και στην εκπομπή Review, o Αντώνης Φώσκολος, oομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος του ΟΗΕ για τα ενεργειακά θέματα.


Παράλληλα υποστηρίζει πως «ο αγωγός EastMed θα επιφέρει γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδος» προσθέτοντας πως «αν τα Ελληνικά κοιτάσματα πλημμυρίσουν την Ευρώπη, θα αναστηθεί οικονομικά και γεωπολιτικά».

Ο καθηγητής αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον πόλεμο της Ουκρανίας υποστηρίζοντας ότι «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι για το Ντονέτσκ, ουσιαστικά είναι πόλεμος φυσικού αερίου».