MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Rogoff: Γιατί η ιαπωνική οικονομία αποτελεί την επόμενη παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα – Οι επενδυτές φονιάδες επιστρέφουν…

Αφού διατήρησε σχεδόν μηδενικά επιτόκια για δεκαετίες, η ιαπωνική κεντρική τράπεζα μπορεί να αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός παραμείνει επίμονα υψηλός, λέει ο Kenneth Rogoff… 
 
Θα μπορούσε η Ιαπωνία να γίνει η επόμενη μεγάλη ιστορία ανάπτυξης στον κόσμο; διερωτάται ο οικονομολόγος Kenneth Rogoff… προσθέτοντας:
 
Ο δισεκατομμυριούχος και θρυλικός επενδυτής Warren Buffett φαίνεται να το σκέφτεται.
 
Αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι η ιαπωνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,4% το 2023 – εντυπωσιακός αριθμός για μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά τα τελευταία 14 χρόνια.
 

Εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ και σκοτώνουν πολίτες – Οι ισλαμιστές εκτόξευσαν 5.000 πυραύλους!

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου» λένε οι Ισραηλινοί
 
Σε κατάσταση χάους βρίσκεται το Ισραήλ το οποίο δέχεται από το πρωί μεγάλη επίθεση με πυραύλους από την Χαμάς και εισβολή εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων ενόπλων ισλαμιστών οι οποίοι σκοτώνουν πολίτες εν ψυχρώ!