MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Πολλά τα ερωτήματα από την παραδοχή Μητσοτάκη για «κρυφές συνομιλίες» και «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία και η λύση της Χάγης

Πρώτα απ’ όλα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μυστικές συνομιλίες Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο οι οποίες δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ ούτε στις λοιπές πολιτικές δυνάμεις αλλά ούτε και στον ελληνικό λαό. 
Μέσα από το άρθρο του που δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φανέρωσε όλο το πλέγμα των παρελθοντικών κινήσεων της ελληνικής διπλωματίας καθώς και τις επόμενες κινήσεις του εάν η αποκλιμάκωση δεν επέλθει.

Τα όσα λέει είναι αποκαλυπτικά και δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά τα οποία κάθε ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της, πρέπει να απαντήσει.

Πρώτα απ’ όλα ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μυστικές συνομιλίες Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο οι οποίες δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ ούτε στις λοιπές πολιτικές δυνάμεις αλλά ούτε και το ελληνικό λαό.

Η Τουρκία ενημερώνει διεθνώς ότι η περιοχή Ρόδου-Καστελόριζου είναι τουρκική επικράτεια

Της Κύρας Αδάμ

Με μια εξόχως παράνομη και προκλητική άσκηση, η Τουρκία δηλώνει στην πράξη ότι δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί από την περιοχή Ρόδου/ Καστελόριζου την οποία αποκαλεί τουρκική επικράτεια, με την Αθήνα απλώς να κοιτά.

Αναλυτικότερα:

H Τουρκία εξέδωσε τη NOTAM Α 4301/20 για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου - Καστελόριζου με ύψος μέχρι τα 51000 πόδια από 16-22 Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ αυτή ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου/Καστελόριζου, η οποία εκτείνεται 36νμ νοτίως από τις τουρκικές ακτές εντός του FIR Αθηνών και διεθνούς θάλασσας αποτελεί τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.

Α. Φώσκολος: ''Ο Χατζηδάκης δεν δέχθηκε τον Διευθυντή της TOTAL''

Αποκαλυπτικός ήταν ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος. Σε μία συνέντευξη-''ποταμός'' στην εκπομπή ''Εμείς οι Έλληνες'' με τον Λάμπρο Καλαρρύτη μίλησε για όλους και για όλα.

Για την οριοθετημένη ΑΟΖ με Αίγυπτο

Για τα κοιτάσματα

Για την άρνηση Χατζηδάκη να δεχθεί τον Διευθυντή της TOTAL

Για την συνάντηση Λάτση-Μακρόν 

Ακούστε το ηχητικό από τον Ρ/Σ ''ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM'':