MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τριπλή διπλωματική ήττα για «το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα»-Σταύρος Καλεντερίδης

Τρεις ήττες για την ελληνική κυβέρνηση σε τρία διαφορετικά διπλωματικά μέτωπα. 
 
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν επιβεβαιώνει την πορεία δορυφοροποίησης μας . «Η Ελλάδα έχει καταντήσει πλατφόρμα για την τουρκική ατζέντα στην Ευρώπη», λέει ο διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης, ο οποίος υπενθυμίζει όλες τις τουρκικές προκλήσεις που έγιναν μετά από την διακήρυξη των Αθηνών ,χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση. «Ποιος είναι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, μπορεί να μας πει η κυβέρνηση», αναρωτιέται ο κ.Καλεντερίδης. Και η Κύπρος; Τι έγινε η Κύπρος; 
 

Δημογραφικό: Η Ελλάδα «ψυχορραγεί» – Τρομάζει ο υποδιπλασιασμός των γεννήσεων

Χρειάζονται μέτρα ουσίας για την αντιμετώπισή του και όχι πασαλείμματα σαν αυτά που επιχειρεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
 
Το μέγα πρόβλημα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό, η μη αντιμετώπιση του οποίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας στον αφανισμό.
 
Όσα στοιχεία παρουσιάζονται καταδεικνύουν έναν γηρασμένο πληθυσμό, έναν τρομακτικά μειωμένο αριθμό γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους, αλλά και έναν τρομακτικό ρυθμό «αντικατάστασης» του γηγενούς πληθυσμού με παράτυπους (και μη) μετανάστες, με τις ευλογίες των τελευταίων κυβερνήσεων και κυρίως, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 

«Κύριε Μητσοτάκη έχεις γράμμα»! Η απάντηση στα «οικονομικό του αφήγημα» από τον Ν.Στραβελάκη

Παρακολουθώντας τις φιλότιμες προσπάθειες του πρωθυπουργού και των υπουργών του να μας πείσουν πόσο καλά είναι όλα στην οικονομία δεν μπορείς παρά να νιώθεις έκπληκτος στην αρχή και οργισμένος στη συνέχεια. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας θα έπρεπε να έχει όρια… Αποκορύφωμα της υποκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν …η επιστολή του πρωθυπουργού προς την φίλη του και πανταχόθεν ελεγχόμενη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια των πολυεθνικών!!!


Για να μην πολυλογούμε, ο λόγος στον Νίκο Στραβελάκη, που είναι Διδάσκων Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.