MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Το ψήφισμα της Μ. Καρυστιανού για απόδοση δικαιοσύνης στα Τέμπη έχει συγκεντρώσει 337 χιλιάδες υπογραφές

Τις 337 χιλιάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, με την οποία ζητείται η έναρξη των διαδικασιών για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
 

Σοκ για τον Nicolas Sarkozy - Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για σκάνδαλο χρηματοδότησης της εκστρατείας του

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Sarkozy έριξε την ευθύνη σε ορισμένα μέλη της προεκλογικής του ομάδας 
 
Σε σοκ βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, καθώς κρίθηκε ένοχος από εφετείο του Παρισιού για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας κατά την αποτυχημένη προσπάθεια επανεκλογής του το 2012, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου.
 
Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με το ήμισυ υπό αναστολή, που μπορεί να εκτιστεί με εναλλακτικά μέσα, όπως το να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι χωρίς να πάει φυλακή.

Ξηλώνονται γραμμές παραγωγής στα ΕΑΣ! Έγκλημα χωρίς τιμωρία;

( John.k - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφοπλίζει την Ελλάδα για να μπορούν να οι Τούρκοι να εισβάλουν ανενόχλητοι, όπως όλα δείχνουν )

Το τέλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων μοιάζει αναπόφευκτο με τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γραμμές παραγωγής «ξηλώνονται» την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι αναζητούν εναγωνίως πυρομαχικά που τα ΕΑΣ μπορούν να παράξουν! Κι όμως η κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευθεί την όποια ευκαιρία υπάρχει για την σωτηρία των ΕΑΣ δείχνει αποφασισμένη να τα κλείσει! Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η στάση της. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που σπατάλησε δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων με απ ευθείας αναθέσεις για οπλικά συστήματα χωρίς να διαπραγματευτεί καν οτιδήποτε για την ελληνική αμυντική βιομηχανία!!!
 

Αποκάλυψη: Ο Καραμανλής ήξερε! Είπε ψέματα στην Εξεταστική

Η επιστολή-καταπέλτης που προειδοποιούσε για «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας»
 
Κανένα πόρισμα δεν κράτησα στο συρτάρι μου» ισχυρίστηκε χθες στην πολύωρη κατάθεσή του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, με τον πρώην υπουργό Μεταφορών να επιμένει ότι έβλεπε πάντα όσα έγγραφα είχαν σημασία και να ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είχε ενημερωθεί για τον κίνδυνο τροχαίου δυστυχήματος, όπως συνέβη στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, κάνοντας προσπάθεια να ακυρώσει και το εξώδικο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Ομως, πριν στεγνώσει το μελάνι των πρακτικών, ο Καραμανλής καλείται να απαντήσει στο ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία», ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του βουλευτή Σερρών. Ο πρώην υπουργός είχε ενημερωθεί εγκαίρως για «τον ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας», όπως πράγματι συνέβη λίγο καιρό μετά, στα Τέμπη.