MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων

Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως το μαγικό ραβδί για την ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων – ενώ τα πρόβατα παρακολουθούν σιωπηλά τη ληστεία της χώρας, χωρίς να ενημερώνονται για το τι έχει συμβεί σε άλλα κράτη.

Ανάλυση

Στα πλαίσια της υφαρπαγής των περιουσιακών μας στοιχείων μέσω των καταναγκαστικών ιδιωτικοποιήσεων που μας επιβάλλονται, ελάχιστοι κατανοούν τη σημερινή ληστεία της πατρίδας μας, όπως στο παράδειγμα των αεροδρομίων – όπου η γερμανική, κρατική σε μεγάλο βαθμό, FRAPORT, (α) εξαγόρασε σε μία εξευτελιστική τιμή μόνο τα 14 κερδοφόρα αεροδρόμια, αφήνοντας μας τα ζημιογόνα, (β) με μία αποικιοκρατική σύμβαση (ανάλυση) και (γ) με το δανεισμό της από ελληνικές τράπεζες, τις οποίες εμείς διασώσαμε αφελληνίζοντας τες ταυτόχρονα και επιτρέποντας τες σήμερα να μας πλειστηριάζουν ηλεκτρονικά τα σπίτια μας, ενώ θα χρειαστεί να τις διασώσουμε ξανά.

Λήγει σήμερα 13/11 το τελεσίγραφο της ΕΕ προς την Ιταλία – Ο Juncker ανησυχεί και η Ιταλική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω

Η ιταλική κυβέρνηση, διαθέτοντας και την απόλυτη στήριξη των πολιτών όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό 2019

Αντιμέτωπη με την πρώτη κρίση μάχη με την Ευρωζώνη βρίσκεται σήμερα 13/11 η κυβέρνηση της Ιταλίας, καθώς λήγει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών που ζητούν ουσιαστικά να κατατεθεί νέος προυπολογισμός για το 2019.

Ωστόσο η Ιταλική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω και τονίζει ότι δεν αλλάζει τους στόχους που έχει θέσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο ελλείμματος στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2019, επίπεδο το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία κάλεσε –με αρκετά αυστηρό τρόπο- τη Ρώμη να προχωρήσει σε μείωσή του και να «ξαναγράψει» σχεδόν το σύνολο του προϋπολογισμού 2019 εάν επιθυμεί αυτός να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.

Ερευνα-σοκ: Πώς με 150 δικά σου likes, τα social media σε ξέρουν καλύτερα και από την οικογένειά σου

Αρκούν 68 likes στο Facebook για να μπορεί κάποιος να προβλέψει με 95% ακρίβεια το χρώμα του δέρματός σου και με 88% και 85% πιστότητα αντίστοιχα, τη σεξουαλική σου ταυτότητα και το αν ψηϕίζεις τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικανούς. 

Eπίσης δέκα likes είναι αρκετά για να σε γνωρίσει ένας διαδικτυακός «φίλος» καλύτερα από τον συνεργάτη σου και 70 για να μπορεί να πει περισσότερα για εσένα από ό,τι ένας ϕίλος σου… 

Αδιαφορούν για τη Β. Ήπειρο οι Έλληνες πολιτικοί: Απορρίφθηκε η πρόταση για συζήτηση στην Ευρωβουλή – Εγκληματική συγκάλυψη της δολοφονίας Κατσίφα

Την πλήρη αδιαφορία τους για την Βόρεια Ήπειρο εξέφρασαν στην Ευρωβουλή, οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Σε πρόταση του Νότη Μαριά για συζήτηση της υπόθεσης Κατσίφα και των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Ευρωβουλή, ηχηρή και εξευτελιστική ήταν η απουσία των Ελλήνων πολιτικών.

Η πρόταση απορρίφθηκε, παρόλο που επισημάνθηκε η βαρύτητα του ζητήματος, τόσο για την εν ψυχρώ δολοφονία του ήρωα ομογενή, αλλά και για την παραβίαση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών από το αυταρχικό και εξτρεμιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, επιμένει στην ορθότητα της πρωτοβουλίας για ενός λεπτού σιγή, επισημαίνοντας πως «το σώμα του Κατσίφα κρατήθηκε για να σβηστούν τα ίχνη της δολοφονίας».

O Draghi και η ΕΚΤ δεν έχουν πλέον «σφαίρες» να πολεμήσουν για την «πληγωμένη» Ευρωζώνη

Το ευρώ εμφανίζεται στάσιμο, οι μεγάλες εταιρείες δεν παρουσιάζουν κέρδη και οι Βρυξέλλες σε πανικό.

Με ανησυχία παρατηρούν οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, που υποχώρησαν σε χαμηλό τετραετίας, στο 0,2% σε αντιδιαστολή με την ορμή της αμερικανικής οικονομίας.

Αρχικά οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ρυθμούς 0,4% αλλά οι παγκόσμιες εμπορικές δυσχέρειες, η πτώση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, το ιταλικό πρόβλημα και ο σταδιακός τερματισμός της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης (QE), αποτελούν παράγοντες που συνέβαλαν στην πενιχρή αυτή ανάπτυξη, της περιόδου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018.