MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Πίσω από την άνοδο των τιμών ο πληθωρισμός της απληστίας

Tο επιχείρημα ότι το πρόβλημα της ακρίβειας των αγαθών και ειδικά των τροφίμων στην Ελλάδα αποτελεί πρόβλημα της αύξησης των μισθών δεν μπορεί κατά αντικειμενικό και τεκμηριωμένο τρόπο να υποστηριχθεί. Με άλλα λόγια αναδεικνύεται ότι στερείται αντικειμενικής τεκμηρίωσης η άποψη ότι η αύξηση των τιμών στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση της ζήτησης, η οποία προκαλείται, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται, από την αύξηση των μισθών, η οποία συμβάλλει στην αύξηση των τιμών των αγαθών.
 
Τα τελευταία δύο χρόνια σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρείται, τόσο εξαιτίας των βραχυπρόθεσμων αναταράξεων, όσο και εξαιτίας των μεσοπρόθεσμων κρίσεων της προσφοράς και της αύξησης του κόστους δανεισμού, η υπονόμευση της ανάπτυξης και η εγκαθίδρυση συνθηκών επιβράδυνσης των οικονομιών. Βασική αφετηρία, μεταξύ άλλων, αυτών των εξελίξεων αποτελούν η αύξηση των τιμών των ενεργειακών προϊόντων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και γενικότερα των τιμών, ιδιαίτερα των τροφίμων, των μεταφορών, του εφοδιασμού κλπ, καθώς και των κερδών.
 

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε 23 άτομα για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 που προκάλεσε το έγκλημα των Τεμπών!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τις ευθύνες της
 
Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε νωρίς το πρωί σήμερα, ότι  άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 23 υπόπτων για εγκλήματα που αφορούν σιδηροδρομικά συστήματα Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και οι κατηγορίες αφορούν την Σύμβαση 717 και τη μη υλοποίησή της.
 
Είναι η περιβόητη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας.