MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Βρετανία: Επιπλέον 1.000 ειδικευμένοι αστυνομικοί στους δρόμους – Φόβοι για νέο γύρο βίαιων επεισοδίων το Σαββατοκύριακο

Μετά από δέκα ολόκληρες ημέρες σφοδρών ταραχών και διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη Βρετανία, με πιο πρόσφατες εκείνες που συνέβησαν χθες βράδυ στη Βόρεια Ιρλανδία, σήμερα Παρασκευή στη χώρα επικρατεί μια κάποια ηρεμία.
 
Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι η υπόλοιπη χώρα δεν έχει γνωρίσει κάποια νέα έξαρση βίας από την Τρίτη, ενώ την προχθές Τετάρτη χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι που διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους πολλών βρετανικών πόλεων κατά του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας, οι βρετανικές Αρχές παραμένουν σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού υπό τον -βάσιμο- φόβο ξεσπάσματος νέων εντάσεων από ακροδεξιούς, ενόψει του Σαββατοκύριακου.
 

Η Ελλάδα της ανάπτυξης: Το 27% των νοικοκυριών δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος

Πιο ακριβή η Ελλάδα από την εμπόλεμη Ουκρανία
 
Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού το 2023, εξαιτίας της ακρίβειας της αγοράς τροφίμων, σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΑΕΥ.

Οι συνθήκες αντί να βελτιώνονται γίνονται πιο δύσκολες στον τομέα της ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Τα νέα χρέη προς του προμηθευτές ανήλθαν στα 403,9 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν σε 1.332.714 μετρητές της χαμηλής τάσης το 2023.

Τα Greek statistics της Handelsblatt: Πώς το ελληνικό χρέος μειώνεται… αυξανόμενο - Σε 40 χρόνια θα ευημερήσει η «ισχυρή» Ελλάδα

H Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη εθνικού χρέους στην ΕΕ
 
«Αιώνια χρεωμένη» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η γερμανική Handelsblatt… από τη μια… από την άλλη, όμως, παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη εικόνα των δημόσιων οικονομικών της χώρας, στηριζόμενη σε αποσιωπήσεις και επιλεκτική παράθεση στοιχείων….

Όπως επισημαίνεται, περίπου 12 χρόνια μετά την κρίση χρέους, η χώρα ακόμη παρουσιάζει τον υψηλότερο δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (161,9% στο τέλος του 2023) και τον δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, με την Ιαπωνία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, θα προσθέταμε εμείς.