MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Είναι μεγάλο κατόρθωμα να οδηγήσεις σε χρεοκοπία ένα μονοπώλιο, τη ΔΕΗ

Κανείς δεν φταίει; 

-Και την ίδια ώρα να πουλάς σε μεγαλόσχημους μεταπράτες ρεύμα κάτω από το κόστος, για να το πουλάνε σε άλλες χώρες και να κερδίζουν ένα σωρό λεφτά -Στο σφυρί οι υδροηλεκτρικές μονάδες, που φέρνουν χρήμα 

Με το καλημέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε σε… ναρκοπέδιο. Πραγματικό. Λέγεται ΔΕΗ. Και δεν είναι το μόνο. Στην ίδια κατάσταση, με τη φωτιά να σιγοκαίει χρόνια, είναι και οι πάνω από 6.000.000 φορολογούμενοι που είναι όμηροι της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων για τα πάνω από 137 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλουν. 

Η αλήθεια για τη Γερμανία

Η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα έγινε από τη Γερμανία το 1904, με τη σφαγή των Χερέρο που αποκαλύπτει τις αποικιοκρατικές ρίζες του ναζισμού – από τις οποίες οφείλουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς επιδιώκει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με την οικονομική μας σφαγή.
Με αφορμή την πρόθεση της Γερμανίας να απολογηθεί στη Ναμίμπια για τη γενοκτονία που διέπραξε εναντίον των ιθαγενών στη χώρα πριν από ένα αιώνα, την εποχή της αποικιοκρατίας αλλά να μην αποδώσει αποζημιώσεις, θα υπενθυμίσουμε στοιχεία για ένα από τα πιο μακάβρια εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ξένη δημοσίευση
– του Ιωάννη Μπαλτζώη. 

Όταν ακούγεται η φοβερή λέξη γενοκτονία, στο μυαλό μας έρχεται αυτόματα η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων από τους Τούρκους και φυσικά η γενοκτονία ή αλλιώς το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς. Ελάχιστοι γνωρίζουν για την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, πριν από όλες τι άλλες και τον παραλίγο πλήρη αφανισμό δύο φυλών της ΝΔ Αφρικής των Χερέρο και των Νάμα (ή Ναμάκα) από , ναι αυτούς που φαντάζεσθε, τους Γερμανούς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τι ακριβώς συνέβη. 

Κοιτάσματα Μεσογείου: Όλοι πήγαν Κάιρο… ο ψωριάρης (Τουρκία) χώρια

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενεί η «Αλ Αχράμ» για τη προχθεσινή συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας που συμμετείχαν στο Φόρουμ των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το φυσικό αέριο, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι υποδέχτηκε τον Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη, καθώς και τους ομολόγους το Υπουργούς της Αιγύπτου, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας.

Η απάτη του ΕΝΦΙΑ

Κόστος όσον αφορά τα μέτρα που προτείνει η ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2019, σε σχέση με το δημόσιο, ουσιαστικά δεν υπάρχει – οπότε πολύ σωστά δεν το υπολογίζει το Λογιστήριο του Κράτους, αναφέροντας πως ίσως συμβεί το αντίθετο: η άμεση αύξηση των δημοσίων εσόδων από τη ρύθμιση. Επομένως δεν είναι ούτε αυτό εναντίον των εντολών της Τρόικα, ενώ ενδεχομένως τα νέα αυτά έσοδα θα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των άλλων μέτρων που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση – όπου υποθέτουμε πως θα περιμένει τα αποτελέσματα ως «ισοδύναμα», προτού προβεί στη σύνταξη ενός πραγματικού φορολογικού νομοσχεδίου. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος της κατεπείγουσας διαδικασίας που δρομολόγησε και όχι το καλό των Πολιτών – οι οποίοι πιθανότατα θα βιώσουν πολύ πιο οδυνηρές καταστάσεις υπό τη νέα αυτή διακυβέρνηση της χώρας.