MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμιο οικονομικό κραχ λόγω πληθωρισμού! «Αυτή είναι μόνο η αρχή…»

Ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποιεί για τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 50 ετών!
 
Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια περίοδο ύφεσης που θα θυμίζει τα κραχ της δεκαετίας του 1970 και του 2008, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Νουριέλ Ρουμπινί.
 
Είπε στο Bloomberg ότι οι κεντρικές τράπεζες θα εγκαταλείψουν τελικά τη «σύσφιξη» της νομισματικής τους πολιτικής προτού νικηθεί (αν νικηθεί) ο πληθωρισμός. «Θα γίνει άσχημο, η ύφεση και θα υπάρξει μια οικονομική κρίση», προειδοποίησε ο Ρουμπίνι.
 

Μεγαλειώδης πορεία προς το Α.Τ. Ομονοίας για τη 19χρονη

Ποτάμι αλληλεγγύης στο νεαρό κορίτσι που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει το βιασμό της. Ένταση και χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία.

Χιλιάδες αλληλέγγυοι στη συγκέντρωση για την 19χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της από δύο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι και με πορεία κατευθύνθηκαν στο αμαρτωλό Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Στην κεφαλή της πορείας οι συμμετέχοντας κρατούσαν πανό που έγραφε: «ΕΛ(λ)ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΒΙΑΣΤΩΝ».

Ο Σολτς έρχεται Ελλάδα για να πάρει 3,5 δις σε εξοπλισμούς και απλά «δεν βρίσκει σωστές τις τουρκικές απειλές»;

Η δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου για τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία! Έχει βουίξει ο τόπος ότι ο Γερμανός καγκελάριος Ο.Σολτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα θα πάρει μέχρι και 3,5 δις για εξοπλισμούς και το Βερολίνο δηλώνει ότι … δεν βρίσκει σωστές «απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες»!


Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται»!!! Μόνο που δεν μας είπε ότι είμαστε και υπερβολικοί…Κι όμως σε αυτούς η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει 3,5 δις ευρώ για εκσυγχρονισμό αρμάτων μάχης που δεν χρειάζεται και για αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων, χωρίς καν να γίνει «έρευνα αγοράς»! Αυτή είναι η ελληνική…εξοπλιστική διπλωματία;

«Πάρτι» απευθείας αναθέσεων σε κολλητούς

Πάνος Κοσμάς
 
Το αποκαλυπτικό παράδειγμα της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων, που διαχειρίζεται δισ. ευρώ ● Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο συνεργάτης του Αδωνη και αποτυχημένος πολιτευτής πρόεδρος της ΜΟΔ, ο σύμβουλος του προέδρου και ομόρρυθμος εταίρος εταιρείας που αναλαμβάνει συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οι «κολλητοί» του επιχειρηματίες ● Αύξηση κατά 355% στον αριθμό των αναθέσεων και με τη «μέθοδο των τριών» και κατά 630% του συνολικού ποσού από το 2019 στο 2020.