MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση και ειδικοί πήραν εμβολιασμένους στον λαιμό τους

Τους άφησαν έρμαια στην πανδημική έξαρση Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, ενώ ήταν γνωστό πως τα αντισώματα από τα εμβόλια μειώνονταν μετά το τρίμηνο! «Ξύπνησαν» στις 3 Δεκεμβρίου, όταν το κακό είχε γίνει


Από τoν Βασίλη Γαλούπη

Σε πείσμα της σκόπιμης απόκρυψης κρίσιμων πληροφοριών για την πανδημία από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, η «κυριακάτικη δημοκρατία» συγκεντρώνει για πρώτη φορά και φέρνει στο φως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Το επίπονο αυτό εγχείρημα ρίχνει φως σε μέχρι τώρα άγνωστες πτυχές της πανδημίας για το «μαύρο» τρίμηνο της κατάρρευσης του ΕΣΥ. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα μόνο στο υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΔΥ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, αλλά όχι και στους πολίτες.

Η Αθήνα αφήνει μόνη την Κύπρο στην τουρκική αρένα της ΑΟΖ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν κρυπτώ παραχώρησε την ελληνική ΑΟΖ και ταυτόχρονα «πούλησε» στην Τουρκία και τα κυπριακά δικαιώματα


Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Αγκυρα ξεκίνησε την οριοθέτηση της τουρκολιβυκής ΑΟΖ και τη διεκδίκηση της ΑΟΖ νοτιοδυτικά της Κύπρου, που περιλαμβάνει και τμήμα του οικοπέδου 5 της Κυπριακής ΑΟΖ. Για να μπορεί η Αγκυρα να διεκδικεί από τις τουρκικές ακτές τουρκική ΑΟΖ 158 ν.μ. μέχρι νοτιοδυτικά της Κύπρου και να φτάνει η διεκδίκησή της μέχρι τα οικόπεδα 5 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, μία και μόνη περίπτωση υπάρχει:

Να έχει καταστεί ανύπαρκτη η ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου, δηλαδή η ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή. Με την εξαφάνιση της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και του Καστελόριζου, η Κύπρος είναι πλέον υποχρεωμένη να διεκδικήσει – διαπραγματευθεί την ΑΟΖ στα δυτικά και νοτιοδυτικά των κυπριακών ακτών, αποκλειστικά και μόνον με την Τουρκία, αφού η Ελλάδα με την κυβέρνηση της Ν.Δ. παραχώρησε την ελληνική ΑΟΖ ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στην Τουρκία.

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Σοϊλού μας ζητά "να κατεβάσουμε και τα βρακιά μας" επειδή στην Τουρκία είδαν, ότι η Ελλάδα αντιστέκεται.

Την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος σχολίασε καυστικά και πιπεράτα τςι δηλώσεις του Σουλεϊμάν Σινιρλίογλου. 
 
Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM στις 31 Δεκεμβρίου 2021.