MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι …αμερικανικό: Η Τουρκία πολεμά τη Ρωσία στη Συρία, λένε χωρίς αιδώ…


Δεν περίσσεψαν τα χαμόγελα την περασμένη Πέμπτη στη Μόσχα, όπου συναντήθηκαν και διαπραγματεύθηκαν, για έξι και πλέον ώρες, τις διαφορές τους, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν. Διότι προχώρησαν σε μία συμφωνία, που στην πραγματικότητα δεν τους ικανοποιεί.

Προς το παρόν «αντέχει», αλλά για πόσο καιρό, είναι το ερώτημα. Ήδη συνεχίζονται οι συγκρούσεις, αλλά η Μόσχα και η Άγκυρα το κρύβουν…

Ως γνωστό, ο κ. Πούτιν απαιτεί την εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων που πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, και τους οποίους προστατεύει η Τουρκία.

Η μάχη για το Ιντλίμπ: ερωτήσεις και απαντήσεις

Του Emile Hokayem
 
Ποια είναι η στρατηγική του καθεστώτος Assad στην Ιντλίμπ, τόσο σε ό,τι αφορά τη γενική στρατηγική όσο και τη στρατιωτική; 

Τους τελευταίους μήνες το καθεστώς της κυβέρνησης της Συρίας έχει εστιάσει στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία είναι το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία. Είναι μια στρατηγική περιοχή διότι συνορεύει με την Τουρκία και έχει υψηλή συγκέντρωση σκληροπυρηνικών ανταρτών και ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι πιθανώς δεν θα παραδοθούν ποτέ και είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν μέχρι το τέλος.