MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Συμβουλές προς τους Τούρκους Πολίτες

Η Τουρκία έχει πάρει το μονοπάτι της Βενεζουέλας – με τον πρόεδρο της να φυλακίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να έχει αποκτήσει ισόβια εξουσία, να εξαγοράζει τα ΜΜΕ ή να τα φιμώνει, καθώς επίσης να αποκτά τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και της κεντρικής τράπεζας.

Επενδύσεις & Αγορές

Η Τουρκία βρίσκεται σε πορεία υπερπληθωρισμού, σύμφωνα με τις παρακάτω απειλές για την οικονομία της – τις οποίες διαπίστωσε η Fitch, μειώνοντας την πιστοληπτική της ικανότητα σε ΒΒ, με κατεύθυνση τα σκουπίδια (πηγή):


Η Τουρκία είναι πλέον το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας

Του PETER GOODMAN
ΠΗΓΗ: THE NEW YORK TIMES
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η παγκόσμια οικονομία μαστίζεται ολοένα και περισσότερο από νέα προβλήματα, από τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο μέχρι την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και την Τουρκία. Οι διαρκείς παρεμβάσεις του Ταγίπ Ερντογάν στο έργο κρίσιμων κρατικών οργανισμών κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία 15 έτη. Επιπλέον, μετά τις πρόσφατες εκλογές απέκτησε περισσότερες εξουσίες. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Tv Cosmos Ρόδου

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Tv Cosmos Ρόδου

16/07/2018

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, πΓΔΜ, Προκλήσεις, Εξελίξεις

ΕΡΤ: Κατάφερε ζημιές και με ρεκόρ τηλεθέασης

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.

Η κρατική τηλεόραση κατάφερε να καταγράψει ζημιές – σε ότι αφορά το πρόγραμμα του Μουντιάλ- άνω των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» μόνο τα δικαιώματα της διοργάνωσης κόστισαν στην ΕΡΤ -και σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους- 10.000.000€, όταν οι εισπράξεις από τις διαφημίσεις ανήλθαν στα 7,3 εκ.

328 ευρώ ο μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου, 400 το… επίδομα δημόσιου για να δουλέψει!

Την ώρα που η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη παραγωγικής εργασίας, οι μισθοί μειώθηκαν σε όλο τον ιδιωτικό τομέα το 2018 σε σχέση με το 2017 και έφτασαν στα 328,25 ευρώ για το 30% των εργαζόμενων εκεί- με μερική απασχόληση κι όλας- ενώ στο δημόσιο, υπηρεσίες διπλοπληρώνουν χαριστικά επιδόματα των 400 ευρώ (γρηγορόσημα) ακόμα και σ εκείνους που δεν δικαιούνται τίποτε!

Τρανταχτό παράδειγμα της ασυδοσίας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και επί εποχής του «ηθικού πλεονεκτήματος», είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, το μεγάλο ταμείο ΙΚΑ του Ηρακλείου Κρήτης. Και είναι αυτό που αποκαλύφθηκε. Άγνωστο πόσες άλλες υπηρεσίες μοιράζουν τα λεφτά των πολιτών ρουσφετολογώντας, κλέβοντας και χαρτζηλικώνοντας ημέτερους.