MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Στουρνάρας: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με... μπόνους!

Ο υπουργός Οικονομικών ονειρεύεται μια Ελλάδα χωρίς βασικούς μισθούς, αλλά με επιδόματα πείνας – Αδιευκρίνιστο ποιος θα αξιολογεί τους υπαλλήλους. 

Αφού έγινε τεράστια προσπάθεια να σπάσουν οι επιδοματικές πολιτικές στο δημόσιο, ο Γιάννης Στουρνάρας επαναφέρει την πρόταση να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μπόνους παραγωγικότητας. Δεν μας λέει βέβαια ποιος θα αξιολογεί τους υπαλλήλους και αν το μέτρο θα ισχύσει για όλους. Θα ισχύσει μόνο για τους κατώτερους υπαλλήλους ή και για τους βουλευτές και τους υπουργούς; 

2009: Όταν οι εκλογές για τον Βενιζέλο ήταν μονόδρομος

Αυτό που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρούσε προφανές μετά τις Ευρωεκλογές του 2009, σήμερα το χαρακτηρίζει «θεσμική εκτροπή». 

«Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό (σ.σ: χθεσινό) του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολή θέση καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης» δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα. 

Η χώρα έχει κυβέρνηση, αλλά παραμένει σε αδιέξοδο...

Του Κώστα Στούπα

Η χώρα έχει κυβέρνηση, αλλά παραμένει σε αδιέξοδο...

Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών δείχνει κυβερνητική σταθερότητα για την επομένη των εκλογών, αλλά μια πολιτική γεωγραφία ακυβερνησίας για τη χώρα γενικότερα.

Ευτυχώς κέρδισαν όλοι: Η συνέχεια…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Πάνε και αυτές οι εκλογές… Τελειώσανε… Και πάνω που λέγαμε ότι θα ηρεμήσουμε, και εννοούμε από τις εκλογές, γιατί από όλα τα άλλα θέματα, της καθημερινότητας, της επιβίωσης, τι να ηρεμήσουμε, όλοι μας σε αναμμένα κάρβουνα καθόμαστε, μας αφήνουν, δεν μας αφήνουν!!! Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή και όσες άλλες εκλογές και αν έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα οι πολιτικοί ένα πράγμα καταλαβαίνουν: Ότι κέρδισαν όλοι. Και πάλι… Ευτυχώς… Γιατί για σκεφθείτε να είχαμε γκρίνιες ότι κάποιοι έχασαν; Σαν τον κ. Βενιζέλο… Για θυμηθείτε τι έλεγε πριν από τις εκλογές… Και τι θα παθαίναμε, που λέει ο λόγος, αν έχανε, που ευτυχώς δεν έχασε… Και το ότι δεν έχασε μόνον εκείνος το έχει καταλάβει!!! Α, και ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης… Τυχαίο; Καθόλου….

Πώς εξαφανίσθηκαν οι μισθοί σε 3 χρόνια

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μείωση έως και 25% των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα την τελευταία 3ετία

Έως και κατά 25% μειώθηκαν την τελευταία 3ετία οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα. Τουλάχιστον, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την αναλυτική εξέταση των καταστάσεων που κατέθεσαν στο ΙΚΑ την περίοδο 2011 - 2013 οι εργοδότες όλης της χώρας. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν το μέγεθος της διάβρωσης των αποδοχών που επέφερε η κρίση.

Ας μιλήσουμε για τον Έλληνα.... και ας του κάνουμε ένα γρήγορο ψυχογράφημα.

Εφόσον τα στοιχεία στην κάλπη είναι σωστά, και δεν είναι χαλκευμένα .... έχουμε λοιπόν τα εξής:

Ο Έλληνας ζει στην ψευδαίσθηση....,

ζει στην αντίληψη της πραγματικότητας του , και όχι στην ίδια την πραγματικότητα.

Η απόδειξη είναι ότι ακόμα ψηφίζει πολιτικούς και κόμματα, που τον έχουν κλέψει, του έχουν πει ψέματα, τον έχουν πουλήσει σε ξένους κατακτητές, τον έχουν αφήσει άνεργο, τον υπερφορολογούν, του βάζουν χαράτσια, του δημεύουν την περιουσία, δεν τον αφήνουν να διαμαρτυρηθεί, δεν ακούνε την γνώμη του κλπ