MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

EKT: Υψηλό χρέος, αδύναμες τράπεζες, ακίνητα οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη

Eνισχύονται οι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα σημειώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την οικονομία της ευρωζώνης να κατεβάζει ταχύτητα φέτος, υπογραμμίζοντας έναν μεγάλο κατάλογο με ευπάθειες, από τις φούσκες στο real estate μέχρι το υψηλό κρατικό χρέος και το Brexit. 

Τονίζει πάντως ότι η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη έχει καθυστερήσει και δεν έχει αποτύχει. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Style100 Σητείας

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Style100 Σητείας

29 Μαΐ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Συμφωνία, Ελληνισμός, Εκλογές

29 Μαΐου 1453

Γράφει ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος
Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών
Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης

Παρά τα μοναδικά πολιτιστικά του επιτεύγματα, ο Ελληνισμός κατά την αρχαιότητα δεν κατώρθωσε να συγκροτήσει ενιαίο και ισχυρό κράτος. Η σύζευξη του ελληνικού πολιτισμού με έναν οργανωμένο κρατικό φορέα επετεύχθη στην ύστερη αρχαιότητα και στον μεσαίωνα, όταν οι Έλληνες οικειοποιήθηκαν το ισχυρότερο και πλέον εκτεταμένο κράτος της εποχής του, δηλαδή την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Η σύζευξη αυτή παρήγαγε την (κατά πολλούς ξένους ιστορικούς) σημαντικότερη αυτοκρατορία του δυτικού κόσμου, το Βυζάντιο.

Ο καθοδικός κύκλος του διαβόλου

Όσο αυξάνονται στην Ελλάδα οι φόροι και μειώνονται τα εισοδήματα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων (λιτότητα), δεν πρόκειται να επενδύσουν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι ξένοι – με εξαίρεση την κερδοσκοπία. Ταυτόχρονα, όταν το δημόσιο είναι υπερχρεωμένο, αδυνατώντας να επενδύσει για να δημιουργήσει ζήτηση, ενώ το κόκκινο ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει στη στρατόσφαιρα, είναι αδύνατη η ανάπτυξη – γεγονός που σημαίνει ότι, η ελληνική τραγωδία θα συνεχίζεται στο διηνεκές, εκτός εάν σταματήσει να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη πολιτική.

Λέσχη Bilderberg: Στο Μοντρέ από αύριο- Κεραμέως, Παγουλάτος, Παπαλεξόπουλος

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που κάθε χρόνο οργανώνει με κάθε διακριτικότητα μια διάσκεψη πολιτικών και οικονομικών παραγόντων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα συνεδριάσει από αυτήν την Πέμπτη και μέχρι τις 2 Ιουνίου στο Μοντρέ της Ελβετίας, με κεντρικά θέματα συζήτησης την Ευρώπη και την κλιματική αλλαγή.

Πόσα παίρνουν οι ευρωβουλευτές. Οι μισθοί και τα επιδόματα

Πληθώρα επιδομάτων, πέραν του μισθού, θα λαμβάνουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Έξοδα αεροπορικού ταξιδιού σε θέση Business Class και έξοδα διαμονής καθώς και εισιτήριο πρώτης θέσης για μετακινήσεις σιδηροδρομικώς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο μηνιαίος προ φόρων μισθός των βουλευτών του ΕΚ ανέρχεται, από την 1η Ιουλίου 2018, βάσει του ενιαίου καθεστώτος, σε 8.757,70 ευρώ.