MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Οι νέοι συσχετισμοί & η γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας

Ο στρατηγικός σύμβουλος, καθηγητής Νίκος Λυγερός μίλησε για τους νέους συσχετισμούς και την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας
 

Φίλης Γ.: Η απάντηση στην Τουρκία θα πρέπει να είναι σκληρή, αδυσώπητη & χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε για την κλιμακούμενη ρητορική της Τουρκίας (01-06-2022).


Ο κ. Φίλης είπε ότι, μαζί με τη ρητορική κλιμακώνεται και η συμπεριφορά της Τουρκίας, διότι η κλιμάκωση της ρητορικής οδηγεί σε κλιμάκωση της συμπεριφοράς επί του πεδίου. Η Τουρκία ποτέ δεν μας πιάνει εξαπίνης. Η τουρκική εξωτερική πολιτική λέει 10, 15 χρόνια πριν, τι θα κάνει σε 10-15. Τα επαναλαμβάνει ακριβώς για να το εμπεδώσει η διεθνής κοινότητα, να το εμπεδώσουν οι Τούρκοι και κυρίως να το εμπεδώσουμε εμείς.

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι η Τουρκία μέσα στους επόμενους μήνες θα κλιμακώσει κάθετα τη συμπεριφορά της, όχι μόνο τη ρητορική της, αναφορικά με τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Γρίβας Κ.: Έχει έρθει η ώρα της αντεπίθεσης για να κατοχυρώσουμε την ειρήνη

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μίλησε για την αποστολή οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία και για την τουρκική προκλητικότητα (01-06-2022).


Όπως είπε ο κ. Γρίβας, "Από καθαρά επιχειρησιακής άποψης, η αντικατάσταση αυτών των συγκεκριμένων παλαιών σοβιετικών τεθωρακισμένων, που παρεμπιπτόντως και αυτά τα είχαμε πάρει από τη Γερμανία, των "BMP-1" με τα νεότερα "Marder", είναι σαφές κάτι θετικό. Επίσης αν συνδυαστεί με αυτό που αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων "Leopard-2 Α4" και της παραγωγής στην Ελλάδα ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης, οπότε σε αυτό το πλαίσιο είναι κάτι θετικό. Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλές έτσι ασάφειες αναφορικά με το τι είδους οπλισμός δίνεται στην Ουκρανία".

Αναδυόμενη δυστοπία! 10 παραδείγματα ψυχολογικών επιχειρήσεων, προπαγάνδας και ελέγχου σκέψης σε πολίτες

Oι διαχειριστές της συγκεντρωμένης στις ΗΠΑ αυτοκρατορίας που κυριαρχεί στη Δύση και σε τόσο μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου μας έχουν δείξει ευθέως ότι μας προπαγανδίζουν και θέλουν να μας προπαγανδίσουν περισσότερο


Η μοναδική πτυχή της κοινωνίας μας που παραβλέπεται περισσότερο και υποτιμάται είναι το γεγονός ότι οι εξαιρετικά ισχυροί άνθρωποι εργάζονται συνεχώς για να χειραγωγήσουν τις σκέψεις που σκεφτόμαστε για τον κόσμο. Είτε το αποκαλείτε προπαγάνδα, ψυχολογικές επιχειρήσεις, διαχείριση αντίληψης ή δημόσιες σχέσεις, είναι ένα πραγματικό πράγμα που συμβαίνει συνεχώς και σε όλους μας. Και οι συνέπειές του διαμορφώνουν ολόκληρο τον κόσμο μας.

Αυτό θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της προσοχής μας όταν εξετάζουμε ειδήσεις, τάσεις και ιδέες, αλλά σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται. Αυτό συμβαίνει γιατί η ψυχολογική χειραγώγηση μαζικής κλίμακας πετυχαίνει. Η προπαγάνδα λειτουργεί μόνο αν δεν ξέρεις ότι συμβαίνει.